Càritas cull més de 4 tones de verdures de l’hort solidari de Valldoreix

Fa cinc anys que l'EMD de Valldoreix destina un hort als col·lectius més vulnerables de Sant Cugat

Càritas Sant Cugat ha cultivat i recollit més de quatre tones de verdures i hortalises al llarg de tot el 2017 de l’espai dels horts solidaris de Valldoreix, una collita que es destina als col·lectius més necessitats de la ciutat. Concretament, durant l'any passat l'entitat solidària va recollir 4.169 quilos de verdues que es destinaran a famílies vulnerables de Sant Cugat.

La primera edició de l’hort solidari de Valldoreix de 2013 va aconseguir aplegar 2.171kg de menjar ecològic dirigit a l’associació benèfica Càritas. Cinc anys després, la producció vegetal ha doblat la xifra amb una collita total 4.169 quilograms de queviures saludables donats a l’entitat social durant l’any 2017. En total es van recollir 1.335 kg. de bledes, 1.000kg. de carbassó, 746 kg. de tomàquets, 500 kg. de pebrots, 363 kg. de cogombre i 225kg. d’albergínia.

Aquestes donacions setmanals de menjar sa, ecològic i natural de l’hort social de Valldoreix estan gestionades directament per l’organització sense ànim de lucre i formen part de les cistelles d’aliments que s’entreguen a les persones amb risc d’exclusió social que van a recollir aliments al rebost solidari de Càritas Sant Cugat.

A més de la gestió de l’hort solidari de l’EMD de Valldoreix, Càritas desenvolupa una iniciativa conjunta amb l’Entitat Municipal on s’ensenyen a les persones aturades en risc d’exclusió a cultivar vegetals i dur a terme les tàsques pròpies de l’horta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem