Carmen Magallón guardonada amb el Memorial Joan XXIII de la Pau

La catedràtica de Física i Química és presidenta de la “Liga internacional de Mujeres por la paz y la Libertad”

Carmen Magallón Portolés, rebrà aquest 20 de maig el guardó del Memorial Joan XXIII per la Pau 2016.

 

El Comitè de concessió de l'institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau ha acordat atorgar-li aquest guardó "pel seu treball constant per la construcció de la pau des de diferents facetes d'estudi i d'acció i d'una manera especial, des de la perspectiva feminista, destacant el paper de les dones com a víctimes i constructores de la pau".

 

Magallón Portolés, de Terol, és especialitzada en la història de les dones en la ciència, l'anàlisi epistemològic científic i les relacions entre gènere, ciència i cultura de pau. Així doncs, el dissabte 20 de maig una delegació de la Universitat Internacional de la Pau i de l'Institut Víctor Seix viatjarà a Saragossa, la ciutat escollida per la premiada, on s'entregarà el premi.

 

El Memorial Joan XXIII per la Pau és un premi que la Universitat de la Pau i l'Institut Víctor Seix de Palemologia reconeix per la trajectòria de persones compromeses amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà. És també un dels premis de pau més antic de Catalunya, ja que el primer premi es va donar l'any 1967.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem