Carmen Magallón rep el Memorial Joan XXIII per la Pau

En la 50a edició del reconeixement, s'ha creat també el Memorial Frederic Roda, que ha estat atorgat a Alfons Banda

Carmen Magallón Portoles ha estat distingida amb el Memorial Joan XXIII per la Pau 2016. Un guardó que anualment atorga la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), des del 1967, reconeixent la feina feta a favor de la pau, i que s'ha donat a conèixer aquest dissabte, 5 de novembre, a Sant Cugat.

El jurat ha decidit lliurar-li el Memorial "pel seu treball constant per la construcció de la pau des de diferents facetes d'estudi i acció i, d'una manera especial, des de la perspectiva feminista". Magallón és catedràtica de Física i Química especialitzada en la història de les dones en la ciència i les relacions entre gènere, ciència i cultura de la pau. Des del 2003 dirigeix la Fundación Seminario de Investigación para la Paz, i des del 2011 és la presidenta de WILPF Espanya, la Liga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat.

D'altra banda, coincidint amb el cinquantè aniversari del Memorial, l'organització ha decidit lliurar una nova menció, el Memorial Frederic Roda "a persones que ja no hi són, però que creiem que mereixen ser recordades", ha explicat Arcadi Oliveras.

D'aquesta manera, el primer Memorial Frederic Roda s'ha atorgat a Alfons Banda i Tarradellas, "fundador i president de la Fundació per la Pau fins poc abans de morir, al gener del 2014. Va fer palès la seva capacitat com a educador, divulgador i activista per la pau", n'ha destacat el jurat.

Els reconeixements es lliuraran pròximament a Magallón en persona, i a la família de Banda.

Els reconeixements s'han anunciat aquest 5 de novembre  FOTO: C. Caballé

Més informació
 
Comentaris

Destaquem