contingut promocionat
ORIGEN SALUT

Com arribar a un envelliment saludable pas a pas

Una bona alimentació i una activitat física adequada són imprescindibles per un envelliment satisfactori

El cos humà és un engranatge molt complex que respon millor a l’activitat que no pas al sedentarisme. Com tot, amb el temps pateix un desgast mecànic que a poc a poc fa que apareguin dolors, cansament, limitacions de moviment... i tot plegat ens fa entrar en una espiral de la qual no és fàcil sortir. La manca de moviment ens fa perdre autonomia i ens fa ser més dependents de tots els que estan al nostre entorn. L’exercici físic esdevé la millor eina per mantenir-nos en forma. Us proposem alguns consells per tenir un envelliment saludable: 

- Evitar la inactivitat física

- Si cal estar molta estona asseguts (per exemple més d’una hora seguida), és convenient aixecar-se i fer alguns moviments o estiraments, o caminar sense moure’s del lloc durant 3-5 minuts. 

- Realitzar les activitats diàries de forma activa, per exemple, pujar escales, fer els encàrrecs a peu, passejar el gos, desplaçar-se a peu, fer les feines de casa o treballar al jardí. 

- Caminar a bon pas almenys 30 minuts cada dia i afegir-hi activitats dirigides per a gent gran un parell de cops a la setmana. 

- Acudir a professionals de la salut quan el dolor ens limita el moviment. Una bona alimentació i una activitat física adequada són imprescindibles per a un envelliment satisfactori, ja que milloren el benestar físic, ajuden a regular l’estrès i promouen les relacions socials. I sobretot: mantingueu una actitud positiva davant la vida!.

 
Comentaris

Destaquem