contingut promocionat
despierta

Com explicar als nens fets conflictius?

El primer és no aïllar als nens de la informació, els hem d’explicar el succeït, intentant ser el més neutres possibles i, sobretot, tenint en compte l’edat del nen

En moments difícils com els que estem vivint últimament, els pares tenim la responsabilitat d’ajudar als menors a entendre què esta passant, intentant ser el màxim responsables possibles en les nostres explicacions. Televisions, ràdios, al carrer, a l’escola... tot el seu entorn s’omple d’imatges i informació que, encrueixen la realitat. I ens preguntem, llavors, com podem respondre a les seves preguntes?

El primer és no aïllar als nens de la informació, els hem d’explicar el succeït, intentant ser el més neutres possibles i, sobretot, tenint en compte l’edat del nen. Abans dels 7 anys però, no donem massa detalls, els nens podrien preocupar-se més al no comprendre el seu contingut.

És important, també, no enganyar al nen. Els fets es succeeixen d’una forma i per un motiu, i s’ha de ser sincer, transmetent-los calma i seguretat, amb un llenguatge senzill però sobretot amistós. Recordem que situacions viscudes com a tenses pels adults, poden generar inseguretat en els infants. Evitem detalls i dades innecessàries.

Per últim i no menys important, parlem de sentiments, que puguin expressar com es senten, què pensen... treballem amb ells els valors del respecte, de la pau i del perdó.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem