Comença la prohibició de fer foc al bosc

La prohibició estarà activa fins al 15 d'octubre d'enguany

El Departament d'Agricultura de Catalunya activa, des d'aquest dimecres 15 de març, les mesures de prevenció d'incendis forestals, que romandran vigents fins al 15 d'octubre. La norma regula que en els terrenys forestals, que estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta, estarà prohibit encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Cal recordar que Sant Cugat està considerat un municipi amb un alt risc d’incendi forestal

Les mesures

  • Queda prohibit cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. 
  • No es podrà fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mata guspires.
  • Queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc.
  • Queda prohibit la utilització de bufadores o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.


Des que va començar l'any 2017, hi ha hagut 67 incendis forestals a Catalunya que han cremat 508,32 hectàrees forestals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem