Torna el Quinto de Nadal a l'Envelat de Sant Cugat

El tradicional joc nadalenc se celebrarà a la carpa del parc de Ramon Barnils

Després de l'aturada d'aquest 27 de desembre, el tradicional Quinto de Nadal repeteix torna aquest divendres, 28 de desembre, a L'Envelat del Parc de Ramon Barnils a Sant Cugat del Vallès. Serà la tercera de les cinc jornades del tradicional joc nadalenc. De la mà de Cal Temerari, el Quinto se celebrarà també els dies 29 i 30 de desembre. Les partides començaran a les 19 hores, excepte el dia 30, que començaran a les 19.30 hores, i s'estendran fins a la matinada.

Repeteix també en aquest espai el Quinto Infantil cantat per pardals i orenetes, ampliant-se els dies de taller per aprendre a cantar per nens i nenes. El Quinto per infants serà el 29 de desembre, començant a les 16.30 hores amb el taller de pardals i orenetes, per emprendre el Quinto a les 17 hores, i el Quinto d'adults a les 19 hores.

El Quinto és una mena de bingo, però amb diferents singularitats. Una d'elles és el seu ambient festiu del qual s'encarreguen els lloros i les cotorres en recitar els números que surten en clau d'humor, a més dels participants, que els segueixen responent a les qüestions que plantegen aquests oradors i que aquest any seran personalitats locals.

Però, com es canta Quinto?

La mecànica d'aquest joc és senzilla. Cada persona disposa d'un cartó amb números de l'1 al 90. Aquests estan distribuïts en files de cinc i a la vegada formen sis requadres. El joc consisteix a marcar els números que el lloro o la cotorra, encarregats d'extreure les boles numerades diuen tot cantant. El primer jugador que marca una fila de números fa quinto i guanya el joc.

El secret d'aquest joc recau en saber quin número canta el lloro o la cotorra, ja que sovint es diu una descripció del número però no el número en qüestió, per això es requereix agudesa a l'hora d'entendre el nombre.

Més informació
 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?