Costa: "És un barri que s'ha caracteritzat per la gran mobilització veïnal"

Òscar Costa és membre de la Comissió del Centenari de la Floresta

La Floresta celebra enguany el centenari del barri amb un seguit d'activitats organitzades des de la Comissió del Centenari.

Com s'ha treballat en l'elaboració de les activitats del Centenari?

A la Comissió del Centenari, nascuda a partir de la Comissió de Cultura del Consell de Barri, la gent es va anar dividint per afinitats, i es va anar recopilant informació, material i treballant-lo. La gent que prové del món de l'audiovisual, per exemple, va fer escaneig de documentació fotogràfica, entre altres. Altres, han fet cerca d'arxiu de la documentació de la Floresta, per endreçar, i veure què hi ha. A partir d'això, vam dissenyar com un pla, i vam fer unes accions pensades per a aquest any. Vam pensar activitats de cultura, de teatre...

Propostes molt variades...

Isidre Marías, per exemple, va escriure una obra de teatre que es representarà al mes de juliol, altres han elaborat un documental que s'estrenarà al juny, altres preparen un ball de disfresses... hi ha també un cicle de conferències, diferents exposicions sobre diversos aspectes... La idea és que després, tot aquest material reverteixi en la Floresta. Anar-lo publicant, perquè tot quedi a disposició del barri.

També ha estat una feina des de tots els àmbits, i per totes les edats.

Sí. Ara estem també amb un llibre de l'escola, que ja està pràcticament enllestit. Un llibre fet pels nens i nenes que han investigat des dels diferents nivells de l'escola, per exemple.

Quina és la voluntat?

La voluntat és difondre tot el que s'ha fet. El sentit d'això és que el barri ho tingui com a consciència, com a element cohesionador. Quedarà constància de les diferents etapes del que ha estat la seva història.

S'ha pogut constatar algun element que caracteritzi la Floresta, després de tota aquesta investigació?

Sí que hi ha una cosa que s'ha constatat i és que, des d'un primer moment, ha estat un barri que s'ha caracteritzat per una gran mobilització del veïnat. És a dir, es va fer amb veïns que es mobilitzaven, i això la diferència d'altres zones del municipi que es van fer d'altres maneres. I això s'ha mantingut. Aquesta és la constant del barri. Amb les diferents temàtiques que han afectat o afecten el barri, la gent s'ha sensibilitzat. Sempre ha estat gent del barri, no sols les famílies tradicionals, sinó també la gent que ha anat afegint-se, la que s'ha mobilitzat. És una característica important de la Floresta.

Com conviden la ciutadania a què gaudeixin de la celebració?

Hi ha activitats per a tothom i es pot conèixer un lloc que queda una mica arraconat, i tenir una visió que no és la visió que normalment té la gent de la Floresta. O, si la tenen, poden aprofundir. És interessant.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem