Demanen que el fill predilecte de Sant Cugat Joan Llamas tingui un carrer

Amics de Pedra i Sang i el TOT Sant Cugat impulsen la iniciativa en reconeixement de l'actor i fotògraf local

Quan es compleixen deu anys de la desaparició de l'actor i fotògraf santcugatenc Joan Llamas, l'Associació Amics de Pedra i Sang i el TOT Sant Cugat impulsen una iniciativa social per demanar que es doni el seu nom a un dels carrers de la ciutat.

Joan Llamas va iniciar-se al món del teatre amb 7 anys, i és considerat un dels grans dinamitzadors culturals de Sant Cugat, on va néixer el 10 de setembre de 1940. Entre d'altres, va ser un dels fundadors, el 1959, de l'Agrupació Teatral Maragall, i el 1988 fundà, amb altres actors, la companyia Fila Zero.

També fou actor i promotor de l'espectacle Històries de Sant Cugat que va inaugurar l'any 1993 el Teatre-Auditori de Sant Cugat, i l'any següent, al costat de Joan Berlanga, Carles Casas i Dolors Vilarasau, van formar la companyia professional Tetrateatre.

D'altra banda, Joan Llamas fou fotògraf social. Des dels anys 60 va captar moments com l'Aplec de Sant Medir o els Tres Tombs, il·lustrant la realitat santcugatenca. L'any 2007 fou homenatjat per la ciutat al Teatre de la Unió i va ser nomenat Fill Predilecte de Sant Cugat a títol pòstum.

Ara, el TOT Sant Cugat i l'Associació Amics de Pedra i Sang demanen que la ciutat ampliï aquest reconeixement i li dediqui un carrer. "Joan Llamas és una persona del poble, nascuda aquí, i fonamental en la història del teatre a la ciutat", remarca Dolors Vilarasau, directora teatral. "Era una persona extraordinària, i seria molt maco que rebés aquesta distinció", afegeix.

 
Comentaris

Destaquem