Denunciats els responsables del club cannàbic Kali per blanqueig de capital

El president del Club Kali, Àngel Benito, assegura que el Departament d'Interior i la Fiscalia els persegueixen perquè són "bandera del moviment cannàbic"

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment el president, el secretari i el tresorer del club cannàbic Kali com a presumptes autors d'un delicte de blanqueig de capitals. Segons la policia, tots tres haurien blanquejat més de 500.000 euros procedents del tràfic de drogues, que seria l'activitat real de l'associació. Bona part dels diners que ingressaven es canalitzaven posteriorment cap als comptes corrents personals dels seus responsables a través d'ingressos en efectiu sota el concepte de nòmina. L'associació investigada era una de les més grans de Sant Cugat, ja que comptava amb més de 2.000 afiliats

La investigació va iniciar-se l'any 2012 a partir d'un requeriment judicial envers aquest club cannàbic. Tots tres van ser detinguts el juliol del 2014 per tràfic de drogues. Segons la policia, a partir de l'estudi de la seva facturació, es va demostrar que no es corresponia amb la facturació d'una associació sense ànim de lucre, tal com constava en els estatuts fundacionals. Segons els investigadors, les persones que gestionaven l'entitat la utilitzaven com a cobertura legal per blanquejar diners derivats del tràfic de drogues. 

A més, els investigadors assenyalen que bona part dels diners que ingressaven es canalitzaven posteriorment cap als comptes corrents personals dels seus responsables a través d'ingressos en efectiu sota el concepte de nòmina. Tots tres haurien blanquejat més de mig milió d'euros. Els investigadors han pogut determinar que molts dels socis no eren consumidors habituals de cànnabis i que en la majoria d'ocasions no consumien la droga a l'interior del local, sinó que se l'emportaven fora amb el risc de transmissió de la droga a terceres persones. Aquest fet palesava que no es portava un control sobre les quantitats subministrades i que actuaven de paraigua per donar cobertura a la seva veritable activitat: tràfic de drogues i blanqueig dels beneficis. 

Benito: "Continua la criminalització dels Mossos"

El president del Club Kali, Àngel Benito, ha assegurat en declaracions al TOT Sant Cugat que aquesta imputació és un capítol més de la "continua criminalització dels Mossos d'Esquadra". Diu que "és ridícul que ens acusin de blanquejar diners. Vam presentar una auditoria al jutjat i tot era correcte. Que em diguin on són els diners o els béns". A més, diu que és incongruent que els atribueixin un delicte contra la salut pública quan Salut diu que és una entitat de prevenció de riscos del consum.

Benito va més enllà en les seves acusacions i denuncia una guerra bruta del Departament d'Interior i de la Fiscalia. "Ells no tenen interès a legalitzar i el Kali és bandera del moviment cannàbic. No volen que es legalitzi i com a cop d'efecte a la regularització que vam aconseguir van fer la intervenció que van fer". Finalment diu que el "Club Kali pagarà un preu molt elevat, però això és imparable. El moviment global triomfarà".

Actualment i per prohibició judicial aquesta associació no pot exercir la seva activitat, tot i que posteriorment es va tornar a constituir amb un nom i ubicació diferents, però amb el mateix domicili fiscal i la mateixa estructura. Tot i això, les actuacions administratives tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local van permetre clausurar la nova associació. Hores d'ara, l'associació cannàbica està clausurada i s'han demanat mesures cautelars sobre dos immobles i dos vehicles la titularitat dels quals recau en els inculpats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem