Disminueixen els robatoris per primer cop a Sant Cugat per la "col·laboració policial"

L'alcaldessa Fortuny remarca que "ens hem col·locat en dades de l'any 2016"

"Amb les dades sobre la taula, la coordinació entre Mossos i Policia Local ha fet que, per primera vegada en molt de temps, els robatoris disminuïssin; col·locant-nos amb dades de 2016". Així ho afirma l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, després de la reunió que va mantenir el 19 de març amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch. Una reunió en la qual es va analitzar conjuntament la situació actual de la seguretat ciutadana a Sant Cugat, i de la qual també van participar la tinenta d'alcalde de Presidència, Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; el director de l'àmbit de Seguretat Ciutadana de Sant Cugat, Jaume González; l'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré; el director general de la Policia del departament d'Interior, Andreu Joan Martínez; i el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Manel Pardo.

Durant la reunió, explica Fortuny, "vam tractar sobretot el tema de robatoris a domicilis, i vam poder exposar de primera mà els bons resultats que està tenint la coordinació entre Mossos i Policia Local", fet pel qual "vam confirmar el compromís per part nostra de mantenir aquesta coordinació amb la nostra Policia Local, i per part del Departament d'Interior també mantenir la policia que els hi pertoca, que és la de Mossos". "Aquesta coordinació l'hem de mantenir i no podem abaixar la guàrdia", subratllava Fortuny. Segons dades facilitades per l'Ajuntament, aquest treball conjunt ha permès reduir un 5% aquest tipus de delictes durant l'any 2018, sent la primera vegada que es registra una baixada en els darrers 12 anys.

Durant la reunió, detalla l'alcaldessa, el Conseller "va valorar les incorporacions de tecnologia per evitar aquests robatoris, que va molt vinculat al tema de les càmeres i dels drons", i Fortuny explica com "vam reclamar l'increment de Mossos, que és una reclamació que ja va ser considerada en el seu moment per l'alcaldessa Mercè Conesa i el llavors Conseller d'Interior, i el Conseller Buch evidentment manté aquest compromís, però manca evidentment que aquests efectius puguin arribar no només a Sant Cugat, sinó a tot Catalunya".

Pel que fa a les necessitats de Bombers, "el Conseller ens va comentar que tenen previst en el pressupost, tot i que el pressupost encara no està aprovat, iniciar aquestes millores que necessita el Parc de Bombers de Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal, però que necessiten tots els Bombers de tot Catalunya".

 
Comentaris

Destaquem