Diversos actes commemoraran el centenari de l'arribada de FGC a la ciutat

Els festejos volen recuperar, preservar i dignificar la memòria del que ha significat i aportat al municipi aquest mitjà de transport

Sant Cugat organitzarà un cicle d’actes commemoratius per celebrar el centenari de l’arribada dels Ferrocarrils a Sant Cugat. La iniciativa que es posarà en marxa a l'octubre de 2017, té com a objectiu recuperar, preservar i dignificar la memòria de tot el que han significat i aportat al municipi. Perquè sigui una realitat es crearà una comissió de treball, liderada per l’Ajuntament, amb la participació el teixit associatiu, especialment de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Sant Cugat, veïnal i empresarial. 

La celebració, impulsada des d'ERC, s'ha convertit la tarda d'aquest dilluns, 24 d'octubre, en una moció institucional en el ple municipa, d'aquest mes. La necessitat de reconeixer aquest important mitjà de transport que conecta Sant Cugat amb Barcelona, Sabadell i Terrassa, neix a instàncies que el 26 d’octubre del 1917 es va inaugurar l’estació de ferrocarrils de Sant Cugat.

A més, l’arribada del ferrocarril va suposar un punt d’inflexió en la història del municipi i ha contribuït en la transformació d’una vila agrícola de 2.000 habitants als 90.000 habitants d'avui en dia. Igualment i tal com recull la moció: "Ferrocarrils vertebren i connecten el municipi fomentant així la cohesió ciutadana entre els diferents nuclis de la ciutat generant, a través de les seves set estacions del municipi, diferents centralitats" i que: "Són una eina que propicia la integració social i l’autonomia de moltes persones en situació de dependència".

Mireu les imatges de la sessió plenària.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem