El calendari de caça a Collserola per l'inici de 2018

Aquest 13 de gener hi ha batudes de senglars a Collserola i caça menor

La temporada de caça 2017-2018 s'allargarà fins al mes de març a Collserola, amb diverses jornades de batudes a senglars i cacera d'animals com conills, tudons o becades. Segons el calendari aprovat per la Generalitat de Catalunya hi ha vuit jornades de caça programades al Parc Natural pels primers tres mesos de l'any.

Aquest dissabte, 13 de gener, hi ha la primera batuda de senglars de l'any, que es concentrarà a la zona de Collserola de Sant Just Desvern i de Sant Cugat. El mateix dia 13 també està reservat per la caça menor (conills, tudó, becada i tord).

L'any va començar amb caceres menors  els dies 4 i 10 de gener pels boscos de Collserola, també dins del terme municipal de Sant Cugat. Des de l'inici de la temporada de caça a l'octubre i fins al març, hi haurà gairebé una trentena de jornades de caça a Collserola.

Concretament, les pròximes batudes de senglars a Collserola seran els dies 20 i 27 de gener, 10 i 17 de febrer i 17 de març. Pel que fa a la caça menor, el calendari permetrà la cacera els dies 18, 25 i 27 de gener.

En la temporada 2016-2017, a tot el Parc Natural de Collserola es van capturar un centenar de senglars en batudes i es van caçar 259 conills, 571 tudons, 491 tords i 12 becades. La caça a Collserola ha generat moltes crítiques de ciutadans en diverses ocasions. De fet, s'han engegat campanyes per prohibir les batudes de senglars i per fer Collserola un territori lliure de caça que han recollit milers de signatures.

Zones de caça

Per seguretat, els dies de batudes i de caça s'han de tancar els camins propers a les zones de cacera i posar indicacions. En el cas de Sant Cugat, per les batudes de senglars es preveuen un total de 134 parades distribuïdes en 12 punts: Can Bell, Font de Sant Vicenç, Torrent de Sant Antoni, Caseta Blanca, Serra de Sant Vicenç, Font de Can Gordi, Torren de Can Gordi, La Olla, pantà de Can Borrell, turó de Sant Adjutori, turó de Can Borrell i turó de la Torrefera.

Les batudes, en les quals hi poden participar les Societats de Caçadors i els membres que s'hagin inscrit al registre, s'han de realitzar entre les vuit del matí i les tres del migdia.

Pel que fa a la caça menor, el conill es pot caçar exclusivament en terrenys oberts com camps o prats i els tords i els tudons s'han de capturar des de punts fixos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem