El Consell d'Infants proposa mesures per a la millora en el reciclatge a Sant Cugat

Un cop finalitzada la tasca d'aquest curs del Consell d'Infants, els seus membres n'han extret les conclusions i les han exposat a l'Ajuntament

El Consell d'Infants del curs 2017-2018 ha treballat entorn del reciclatge. Els nens i nenes del consell han fet tot un seguit d'activitats per adquirir coneixements sobre la temàtica i, posteriorment, proposar la implantació de mesures que permetin millorar el sistema de reciclatge a Sant Cugat. Per això, en l'última sessió del Consell d'Infants, celebrada el dimecres 13 de juny a l'Ajuntament, els nens i nenes que en formen part han explicat què han après durant aquest curs i han exposat un seguit de propostes a l'Ajuntament i als assistents.

La sessió de cloenda ha estat presidida per l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha volgut felicitar als membres del consell que han treballat durant aquest any: "Em consta que feu molta feina, i molt bona per a la ciutat. Estic molt orgullosa perquè la ciutat l'hem de fer créixer entre tots. També des de la vostra necessària participació", ha dit Fortuny. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha volgut recordar-se de les escoles: "Vull agrair a les escoles que ens facilitin tot el procés per escollir als membres del Consell d'Infants democràticament", ha afirmat la regidora. D'altra banda, els nens i nenes han exposat les seves conclusions amb una lectura conjunta, en la que cada membre del consell n'ha llegit un tros.

Si l'any passat la temàtica del consell va ser l'assetjament escolar, enguany ha tocat el reciclatge. En aquest sentit els nens i nenes han arribat a la conclusió que cal implementar tres mesures claus perquè Sant Cugat pugui millorar en aquest àmbit. Primer han plantejat la proposta de crear un mapa on apareguin tots els contenidors que hi ha situats al municipi; posteriorment han exposat la idea de crear una aplicació per a mòbil d'un joc que fomenti el reciclatge; per últim creuen que és necessari millorar el sistema de recollida d'oli usat.

Durant el curs 2017-2018, un total de 34 nens i nenes, que cursen 5è i 6è de primària, han format part del Consell d'Infants. Aquests alumnes han representat a 17 escoles del municipi. L'última de les 7 sessions del consell ha acabat amb una entrega de diplomes per a tots els participants.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem