El DIARI de Sant Cugat deixarà de publicar-se

A partir del gener, el TOT Sant Cugat integrarà els millors continguts del DIARI de Sant Cugat

El DIARI de Sant Cugat es deixarà de publicar com a tal a partir del 31 de desembre, data en què apareixerà l’anuari amb un complet recull de les notícies més rellevants de l’any. A partir de gener, bona part dels seus continguts s’integraran al TOT Sant Cugat, tant en paper com en l’edició digital diària, Totsantcugat.cat, per aquest motiu, aquest mitjà guanyarà en continguts de qualitat i alhora, aquests, per la seva gratuïtat, seran molt més accessibles.

Amb 24 anys de trajectòria, el DIARI de Sant Cugat ha esdevingut un referent informatiu a la ciutat. La decisió, més estratègica que econòmica, respon a una reflexió sobre els canvis d’hàbit que des de fa anys estan afectant la premsa de pagament. Els ciutadans volen accedir a la informació i no només ho volen fer a través del paper, sinó també amb els dispositius digitals i les xarxes socials.

Ramon Grau, president de Totmedia, l'empresa que edita el DIARI de Sant Cugat, ha enviat una carta a tots els subscriptors en què explica els canvis i el perquè d’aquesta decisió. Grau manifesta que la decisió no ha estat gens fàcil. “Hem estat 24 anys defensant que la ciutat disposés d’un patrimoni com el DIARI de Sant Cugat, amb moltes dificultats de ser sostenible per si mateix, però ha arribat el moment d'analitzar fredament les tendències actuals i sobretot de futur com a producte de pagament i prendre decisions, decisions per altra banda que continuïn donant resposta a la necessitat de disposar d’un mitjà que ajudi amb l’anàlisi de la realitat local a mantenir el sentiment de pertinença i de vinculació amb Sant Cugat. A banda del fet que el TOT Sant Cugat recollirà el llegat del DAIRI de Sant Cugat, s’està definint un nou model de publicació de qualitat amb menys periodicitat i amb continguts de valor dirigits a la ciutadania més inquieta i compromesa.

Grau ha agraït als subscriptors i a totes les lectores i lectors del DIARI, així com als col·laboradors i anunciants, la seva fidelitat i la implicació a través del DIARI amb la vida ciutadana. “Us agraeixo de tot cor aquesta fidelitat i confiança i estic segur que compartireu, encara que amb certa tristesa, aquesta decisió. Però la realitat és la que és i la nostra empresa té l’obligació d’orientar els seus esforços i recursos a productes de futur.” 


 

Totmedia no prescindirà de cap dels llocs de treball que té, ja que l’actual equip es dedicarà a millorar els continguts del TOT, tant en la seva edició en paper com en línia, Totsantcugat.cat; i a seguir el pla d’expansió que ha afrontat amb el projecte del diari digital El MónVIA Empresa, Opiverd i l’agència Print Zone Media. El grup, amb seu a Sant Cugat, dóna feina directa a 75 persones.

 
Comentaris

Destaquem