El galerista Josep Canals, Premi Extraordinari dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2016

Un reconeixement decidit directament per l'alcaldessa de Sant Cugat

El galerista Josep Canals, de 70 anys, serà el Premi Extraordinari dels Premis Ciutat de Sant Cugat, que es lliuraran el pròxim 6 de març al Teatre-Auditori. Aquest guardó està designat directament per l'alcaldessa Mercè Conesa, que ha volgut reconèixer d’aquesta manera la trajectòria de Canals com a promotor i dinamitzador de l’art contemporani català a Sant Cugat.

El santcugatenc Josep Canals va obrir la primera galeria d'art de Sant Cugat, el 1973, i el reconeixement de la ciutat arriba després d'anunciar el tancament del seu espai d'art del carrer de la Creu. “Estic molt satisfet de la feina feta, però m'he trobat massa sol”, exposava en una entrevista recent al TOT. La seva actitud, sempre reivindicativa en favor de l'art, l'ha convertit en un dels principals dinamitzadors artístics del municipi.

Canals ha estat un dels màxims dinamitzadors de l'art contemporani no només a Sant Cugat, sinó a tota l'àrea de Barcelona i  el país en general. De fet, va crear el 1977 la Biennal d'Art Contemporani Català, avui referent de l'art jove i que ha ajudat a projectar-se a artistes avui ja reconeguts.

Un dels seus objectius com a agent del món de l'art sempre ha estat reivindicar la importància al moviment de l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i als artistes que van passar per la ciutat i van revolucionar el sector del tapís, amb l'objectiu que la ciutat els fes el reconeixement que es mereixien. Especialment sempre ha destacat al figura de Josep Grau-Garriga com el santcugatenc més internacional en el món de les arts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem