El nombre de robatoris baixa el primer trimestre de l’any

Durant el 2016, Sant Cugat va registrar 608 robatoris amb força a domicilis

El nombre de robatoris a domicilis amb força a Sant Cugat es va disparar l’any 2016. Segons dades del Ministeri d’Interior, es van registrar fins a 608 delictes d’aquest estil, cosa que representa un 41,7% més respecte de l’any 2015.

De fet, tal com es pot observar en el gràfic inferior, la tendència des del 2014 ha estat a l’alça, però mai xifres tan elevades com les obtingudes l’any passat, que equivalien a gairebé dos robatoris amb força a domicili a Sant Cugat al dia.

Tal com destaca la tinenta d’alcaldia de Seguretat, Cristina Paraira, el centre de la ciutat és un dels punts on es registren més robatoris, cap a la mitja tarda i entre setmana. Per això mateix, Paraira afegeix que “no hem d’abaixar la guàrdia”.

Des que Mossos d’Esquadra i Policia Local van començar l’operatiu per mirar de controlar els robatoris a Sant Cugat, el cert és que durant el primer trimestre del 2017 s’han registrat menys robatoris que durant el primer trimestre de l’any 2016. Així, i tal com es pot observar en la recta blava, segons dades del Ministeri de l’Interior, entre el mes de gener i març del 2016 es van registrar 189 robatoris.

D’altra banda, entre el gener i el març del 2017, 156, fet que representa un 17,5% menys. En aquest sentit Paraira destaca que “hem baixat però encara hem de disminuir més. Estem treballant en això”. D’altra banda, tenint en compte que estem a l’estiu, Paraira recorda com n’és d’important la col·laboració ciutadana a l’hora de prevenir els robatoris i trucar al 112 en cas de veure un cotxe sospitós o alguna persona en actitud sospitosa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem