El nou espai jove de La Floresta tindrà més de 300 metres quadrats

Un grup de joves va recuperar el projecte de l'Espai Jove de la Floresta el 2017, després de quinze anys sense activitat

Les obres del nou espai del Casal Jove de la Floresta ja estan en fase de licitació i podrien començar durant el segon semestre d'aquest 2019, segons l'Ajuntament de Sant Cugat. El nou espai s'ubicarà a l'espai porxat del Centre Social i Sanitari, al Parc de les Dones, que es tancarà.

El projecte oferirà un espai de 332,17 metres quadrats construïts que es dividiran en dos àmbits diferenciats:

  • Espai Jove: per a nois i noies de 12 a 17 anys. Tindrà uns 130 metres quadrats de superfície útil on hi haurà dos despatxos, una sala d’estudi i una aula audiovisual. També podrà tenir accés directe amb les sales de baix de l’edifici del Centre Social i Sanitari.
  • Casal de Joves: per a joves d’entre 18 i 29 anys. La superfície útil serà de 126,5 metres quadrats i disposarà d’una sala polivalent, dos tallers i una cambra de bany. L’accés es farà pel Parc de les Dones i serà totalment independent de la resta de l’edifici.

Per aprofitar al màxim els espais, també es preveu utilitzar l’interior dels grans pilars que configuren aquest espai porticat per destinar-los a usos sanitaris o de magatzem, entre d’altres.

El projecte està en fase de licitació per un pressupost d’uns 196.000 euros i la previsió és que les obres puguin dur-se a terme durant el segon semestre d’aquest any. Un cop acabades, l’Espai Jove es podrà traslladar del seu emplaçament actual, a la planta -1 del Centre Social i Sanitari, a la nova ubicació.

La recuperació del Casal

Un grup de joves de La Floresta va recuperar el projecte de Casal Jove del barri el 2017, després de quinze anys d'inactivitat. "No hi ha cap espai pels adolescents de dotze a divuit anys i vam pensar que estaria bé reobrir l'espai jove", explicaven llavors els impulsors de la iniciativa. Inicialment es va ubicar al Centre Cívic de Can Llobet i ara ja fa mesos que espera la nova ubicació als baixos del Centre Social i Sanitari.

Més info: Els joves de la Floresta recuperen el seu Casal quinze anys després

 
Comentaris

Destaquem