El nou Leonardo da Vinci obrirà el curs vinent amb 1000 alumnes

El centre impartirà sis classes d'ESO per curs i també dues classes per cadascuna de les tres modalitats de batxillerat

El nou Institut Leonardo da Vinci estarà llest perquè els alumnes s'hi puguin traslladar aquest setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar. És el que han comunicat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el secretari general del departament d'Ensenyament de la Generalitat, Lluís Baulenas, a una visita d'obres aquest dimarts 3 d'abril.



L'alcaldessa ha valorat molt positivament l'obra, dient que "aquest és un gran equipament pel barri de Volpelleres i per la ciutat. Un equipament molt reivindicat i, per tant, ens sentim satisfets de l'esforç conjunt entre l'Ajuntament i la Generalitat". "És precisament allò que esperàvem els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat", ha explicat Conesa.



L'espai consta, tal com ha explicat el seu arquitecte Ramón Ausió, del despatx Pascual-Ausió Arquitectes, de tres peces ben diferenciades: d'una banda, una zona destinada a diversos espais com menjador, biblioteca o les sales d'AMPA, de l'altra, un pavelló de 19 x 32 metres de superfície destinat a activitats esportives, i finalment una gran zona d'aules, que ocupa "uns 5.600 metres quadrats, amb quatre plantes, distribuït amb un sistema clàssic de corredor en el mig i aules a llevant i a ponent", ha destacat Ausió.



Tot plegat es tradueix en una gran construcció amb capacitat per mil alumnes en trenta aules, distribuïda en de diferents peces  que "giren al voltant d'un pati i estan unides entre si a través d'un porxo", distribuïdes a diferents altures per adaptar-se i integrar-se al terreny. "Un dels reptes ha sigut que el recorregut adaptat estigués a les tres peces de l'edifici perquè hi ha un desnivell molt gran", precisava Ausió.

Les obres inclouen també el transplantament i plantació de fins a 62 arbres

Simulació de l'institut un cop finalitzat. FOTO: Pascual-Ausió Arquitectes.

"Hi ha dos elements essencials -ha volgut explicar el secretari Lluís Baulenas-: un és que posem molta rellevància amb el pavelló, que vol donar una resposta esportiva a escala de Sant Cugat, i l'altra és la pròpia pista de l'institut, que no té res a veure amb la de qualsevol altre centre".



A més, el disseny ha volgut posar èmfasi en la integració amb l'entorn natural plantant diversos tipus d'arbres típics del bosc mediterrani i alguns altres -on s'inclouen 8 roures, 12 alzines, 13 pins, 11 sapindals, 9 sofores i 9 albers-, així com aplicar un sistema de reciclatge d'aigües grises, emmagatzemament d'aigua de pluja i aprofitament de l'energia solar a través de plaques fotovoltaiques.

Pel que fa al pressupost, Baulenas ha indicat que el pressupost inicial de set milions i mig d'euros permet "ser flexibles amb els diners de l'ajuntament i del barri, cosa que fa que optimitzem al màxim els diners que estem invertint". La data de finalització de les obres, a més, està prevista per al mes de setembre d'aquest any, tot i que el secretari del departament d'Ensenyament ha volgut matissar: "sempre pot passar alguna cosa, però en aquests moments estem complint tots els terminis tal com estaven previstos".

A dins l'institut s'inclou un pavelló per entitats i ciutadans obert tot l'any

El pavelló, per la seva banda, no és una solució exclusiva per l'institut. Tal com ha indicat l'alcaldessa, "l'Ajuntament de Sant Cugat ha invertit 800.000 euros en aquest pavelló per possibilitar que sigui un pavelló operatiu, no només en les hores de docència sinó també de pràctica esportiva, extraescolars, campionats...".

Amb aquesta mesura es vol incloure l'espai com a part de la vida veïnal del barri i de tot Sant Cugat, ja que hi tindran especial cabuda les activitats de les diverses entitats esportives de la ciutat i estarà obert tot l'any.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem