El ple aprova una moció per fomentar una transició ecològica de la jardineria

Ho ha fet amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte Ciutadans, que s'ha abstingut

El ple municipal ha aprovat –amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte Ciutadans, que s'ha abstingut- una moció per fomentar una transició ecològica de la jardineria, aquest dilluns, 16 de juliol. Per això s'acorda "naturalitzar els espais verds públics de la ciutat, substituint la gespa que encara resta per herba de prat, creant barreres vegetals i instal·lant espais d'interès per la biodiversitat". També s'aposta per "impulsar un programa per promoure una xarxa de voluntariat a la ciutat per cuidar de l'espai públic. Fomentar que grups de veïns i veïnes, escoles, esplais, caus, llars d'avis, etc... puguin fer-se càrrec dels escocells tal com ja passa en alguns carrers amb les jardineres".

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha assegurat que "l'objectiu és fomentar la biodiversitat i la gestió ecològica dels espais verds de la ciutat i per reprendre el vincle amb els espais naturals; reduir el consum d'aigua; conèixer i fer servir les espècies autòctones més adequades per la seva capacitat d'adaptació; planificar i dissenyar donant prioritat a l'ecologia i establir accions d'observació i manteniment de la vegetació fent servir mètodes naturals i tècniques culturals respectuoses amb el medi ambient".

Aldo Ciprian: "És una broma que els veïns s'hagin de fer càrrec de mantenir els escocells"

Cristina Paraira (PdeCAT), tinenta d'alcaldia de Presidència, Entorn urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, ha explicat que "treballem en la millora mediambiental de la ciutat". Álvaro Benejam (PP), per la seva banda, ha assenyalat que "no estem d'acord en obligar als veïns a fer el manteniment dels arbres que planta el mateix Ajuntament. Fat temps que denunciem la deixadesa de l'Ajuntament en aquests aspectes". Aldo Ciprian (Ciutadans) ha estat crític: "És una broma que els veïns s'hagin de fer càrrec de mantenir els escocells".

Ignasi Bea (CUP-PC) ha explicat que hi ha un consens força elevat en aquesta qüestió i cal destacar-ho" i que "les nostres esmenes van en el sentit d'intentar conjurar les mesures que proposa la moció i després el manteniment d'alguns espais de la socialització". Èric Gómez (ERC-MES) ha dit que "compartim plenament la moció i fem nostres el posicionament que ha fet ICV-EUiA", i Pere Soler (PSC-CP), "que cal regular el rec i substituir les herbes per altres materials més sostenibles i que no tinguin un cost de manteniment excessiu".

La moció l'ha presentat ICV-EUiA i s'hi ha adherit la CUP-PC, PdeCAT Demòcrates, ERC-MES i PSC-CP.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem