El pregó de la Festa de Tardor clama per un Sant Cugat que no expulsi

Enguany, l'activitat tenia com a lema "Construïm un Sant Cugat que no ens expulsi"

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat del Vallès ha estat l'encarregat enguany de pronunciar el pregó de la Festa de Tardor a la ciutat aquest diumenge, 11 de novembre. Un pregó que s'emmarca en la 43a edició de la feta, que tenia com a lema "Construïm un Sant Cugat que no ens expulsi".

"Des del Sindicat de Llogateres, més que pregonar, som aquí per compartir, per posar llum a les desigualtats silenciades que genera el Sant Cugat que tenim i proposar maneres de fer ciutat que ens incloguin a totes", han apuntat, fent referència a la voluntat de la Festa de Tardor de generar un espai de debat entre entitats i persones i col·lectius.
"No només reivindiquem un habitatge digne per a tothom qui viu a la ciutat", han anunciat, afegint que "reivindiquem un Sant Cugat que posi les persones al centre, fugint dels individualismes i les lògiques de l'acumulació de diners i propietats, per ser part d'una comunitat solidària que es coneix, que acull, i es cuida".

Referència a les actuacions fetes per aturar desnonaments a Sant Cugat en les últimes setmanes, i lament per la manca d'actuació de les administracions. "Patim lloguers altíssims que ens obliguen a fer llargues jornades laborals, que ens dificulten la conciliació familiar, que ens generen incertesa perquè canvien cada tres anys... i què ha fet l'administració davant de tot això?", han lamentat.

En aquest sentit, referències al Baròmetre Inclusiu de la ciutat on s'explica que "un 11% de la població de Sant Cugat té fortes necessitats econòmiques -són més de 8.000 veïns i veïnes
només hi ha un 1,5% d'habitatge públic, poc més de 500 pisos socials".

"Som conscients que Sant Cugat expulsa de mitjana més de 3.000 persones l'any?", han remarcat, reivindicant que aquest no és "el Sant Cugat que volem". "Qui farà els castells quan haguem expulsat tots els castellers i castelleres? Qui donarà vida a l'Ateneu, a Cal Temerari, al Cau de la Floresta o al Centre Cívic de les Planes quan haguem expulsat els joves i les famílies dels barris?", han demanat.

"Radicalment no. No és el Sant Cugat que volem. Volem un Sant Cugat que no expulsi, sinó que aculli, que aculli la seva gent i tothom qui està per arribar", ha subratllat.

Fira d'entitats de la Festa de Tardor. FOTO: Paula Galván

Fira d'entitats de la Festa de Tardor. FOTO: Paula Galván

El pregó s'ha pronunciat a la plaça de l'Om de Sant Cugat, mentre se celebrava entorn del Monestir la Fira d'Entitats de la Festa de Tardor. Diferents entitats també han desenvolupat la seva activitat durant la jornada, com és el cas de l'assaig de Pedra i Sang o la ballada de contry.

Assaig de 'Pedra i Sang' a la Festa de Tardor. FOTO: Paula Galván

Assaig de 'Pedra i Sang' a la Festa de Tardor. FOTO: Paula Galván

Mireu les imatges que ha deixat la Festa de Tardor a Sant Cugat.

Pregó de la Festa de la Tardor. FOTO: Paula Galván

No us perdeu les millors imatges del cap de setmana a la ciutat.

 Ballada de Country a la Festa de la Tardor. FOTO: Paula Galván

Més informació
 
Comentaris

Destaquem