El santcugatenc a Lesbos destaca “l'admirable fortalesa” dels refugiats

Tomàs Rodríguez ha estat deu dies a l'illa fent tasques de suport als refugiats acompanyat per la seva parella i la seva mare

Dos santcugatencs i una sabadellenca han passat deu dies a Lesbos per ajudar els refugiats que arriben diàriament a l'illa fugint de la guerra. Un viatge que el TOT Sant Cugat ha seguit parlant amb Tomàs Rodríguez, i fent un seguiment dels seus comentaris mitjançant les xarxes socials.

Un cop a Sant Cugat, on han arribat aquest 27 de març, Rodríguez ha valorat l'experiència viscuda. “Sorprèn molt, tot i que tenen moments de tristesa, la fortalesa que tenen per deixar enrere tota una vida i compartir moments on poden riure, parlar, explicar-se les seves històries”, explica Rodríguez. “La veritat és que enriqueix molt veure com hi ha gent que fins i tot davant de les adversitats treu el que faci falta per tirar endavant, sense deixar de pensar en els altres”, afegeix.

D'altra banda, també s'ha mostrat avergonyit. “Et fa una mica de vergonya com s'està portant la situació des d'Europa. La policia grega en aquest cas, no informa i no dóna un tracte digne a unes persones que, al cap i a la fi, són persones; no cal tractar-los com a delinqüents”, critica. “Encara que després hagin de ser retornats al seu país, perquè no tinguin dret a asil, mentre estiguin aquí s'espera que el tracte que se'ls dóna sigui millor del que vam veure”, reivindica. “Avergonyeix pensar que en formem part”, clou.

Amb tot, sent orgull per tots els voluntaris amb qui va coincidir. “Veus que hi ha molta gent, i molts catalans també, que està disposada a donar un temps de la seva vida a ajudar. Hi ha una part d'esperança. Encara que les administracions no estiguin a l'altura, les persones sí”, reivindica.

Seguiu el viatge fet pels santcugatencs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem