El Sindicat de Llogaters convoca una manifestació davant de l'Ajuntament

La convocatòria ve arran de dos fets relacionats amb "l'exclusió residencial" al municipi

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat ha organitzat una convocatòria davant de l'Ajuntament, coincidint amb el Ple Municipal, pel dilluns 17 de setembre. Aquest mitjà de comunicació ha pogut saber que la convocatòria té a veure, segons apunta el Sindicat de Llogaters, amb dos episodis relacionats amb "l'exclusió residencial" que, des de la perspectiva del sindicat, pateix el municipi. El Sindicat de Llogaters va néixer fa poc més d'un any.

Més info: El Sindicat de Llogateres, un any denunciant els problemes d'habitatge a Sant Cugat

Els dos fets que han impulsat a l'entitat a convocar aquesta protesta són el suïcidi d'un veí de Sant Cugat, que el Sindicat de Llogaters apunta que té relació amb els problemes amb l'habitatge, i un desnonament. "La situació afecta moltes famílies i moltes persones. Davant d'aquests fets estem completament colpits i hem decidit que no podem quedar-nos quiets i callar. Farem soroll i per això hem convocat la protesta", ha assenyalat la portaveu del sindicat, Mariona Soria.

Més info: La CUP denuncia un nou desnonament a Sant Cugat

La convocatòria comença a les 19:30 h, a la plaça de la Vila, amb un minut de silenci per recordar totes aquelles persones que pateixen o han patit episodis desagradables en relació amb el dret a l'habitatge. Posteriorment hi haurà una cassolada. "Volem fer soroll perquè no es poden silenciar aquests fets", ha assenyalat en aquest sentit la portaveu. Aquesta convocatòria coincideix amb el Ple Municipal, que se celebra el mateix dia. De totes maneres, des del Sindicat de Llogaters asseguren que no tenen intenció d'entrar a la Sala de Plens per realitzar preguntes o precs.

A més, la portaveu de l'entitat ha assenyalat que l'alcaldessa, Carmela Fortuny, "no ha mostrat cap mena de voluntat de conèixer-nos i parlar" amb el Sindicat de Llogaters. "Volem desvincular-nos de l'Ajuntament perquè entenem que la nostra feina està a fora. Convidem a l'alcaldessa que se sumi a la concentració i que vingui a parlar amb nosaltres per preguntar-nos perquè hi som", ha afegit Soria.

 

 
Comentaris

Destaquem