El Sindicat de Llogaters denuncia una actuació de Desokupa a Sant Cugat

Desokupa és una empresa especialitzada en fer fora a inquilins d'habitatges de manera exprés i amb intimidació

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat del Vallès ha denunciat públicament l'actuació de l'empresa Desokupa en un habitatge de Valldoreix. El cas és el d'una noia que ocupa una casa i que ha rebut la visita, en tres ocasions, de membres d'aquesta companyia dedicada a fer fora a inquilins que ocupen habitatges de manera exprés, amb intimidacions i coaccions.

"Ens vam assabentar que en aquest habitatge van venir els de l'empresa mafiosa Desokupa, amenaçant a la persona que està ocupant", ha explicat Marco Simarro, del Sindicat de Llogaters, que defineix així a la companyia: "És una empresa mafiosa que fa fora famílies, que moltes vegades necessiten un habitatge i no tenen altre opció que l'ocupació, amb coaccions. Arriben a agredir les persones de la casa i fer-les fora, no tenen escrúpuls".

En el cas de Valldoreix, la noia ocupa l'habitatge, buit de fa anys, des de fa un mes. Divendres 15 de març va rebre la primera visita de Desokupa, que van tornar dilluns i dimarts. Segons explica, la van coaccionar assegurant que farien controls a la porta per no deixar-la sortir i que tirarien a terra la tanca de la casa, ja que afirmaven tenir un permís d'obra. Tot i això, ella mateixa va comprovar que no tenien permís de l'Ajuntament de Sant Cugat ni de l'EMD de Valldoreix i que tampoc podien fer controls a l'entrada.

Vídeo cedit per la inquilina:

Crida a l'Ajuntament

"És la primera notícia que tenim que han actuat a Sant Cugat, tot i que és possible que ho hagin fet anteriorment", ha detallat Simarro, que afegeix: "Han aconseguit tenir implementació pel territori, es van movent com a mercenaris a qui els pagui". Ara, el Sindicat de Llogaters estudiarà el cas per veure com poden donar suport a la persona. A més, han fet una crida a les xarxes socials per concentrar-se a l'habitatge en cas que vinguin els membres de l'empresa, ja que van alertar la inquilina que aquest dimecres hi tornarien.

Així mateix, el Sindicat de Llogaters ha reclamat a l'Ajuntament de Sant Cugat que prengui mesures davant l'actuació de Desokupa al municipi i estudïi la possibilitat de crear un protocol, tal com s'ha fet a l'Ajuntament de Barcelona. "El primer que s'ha de fer és identificar aquestes persones i determinar quines actuacions il·legals han fet. Diuen que tenen permisos d'obra per tirar el mur, que els Mossos els hi han donat permís... Interpel·len l'administració i la policia per coaccionar la gent que viu a la casa".

"Un protocol es pot fer si hi ha voluntat política. El primer que s'hauria de fer és veure quina és la magnitud del problema", reclama Marco Simarro.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem