El Tast groc de vins recapta 1.800€ per a la causa dels presos polítics i els exiliats

L'entitat santcugatenca Free Romeva ha organitzat aquesta curiosa iniciativa, amb la col·laboració de l'ANC i Òmnium Cultural, per recaptar diners per a l'Associació Catalana pels Drets Civils, que lluita per la llibertat dels presos polítics

El Tast groc de vins ha aconseguit recaptar 1.800 euros per a les causes dels presos polítics i els líders independentistes exiliats. La iniciativa ha estat impulsada per l'entitat santcugatenca Free Romeva, amb la col·laboració de l'ANC i òmnium Cultural. Tots els diners recaptats aniran a parar a L'Associació Catalana pels Drets Civils. Una entitat fundada amb l'objectiu de recaptar fons i suports per a les causes dels presos polítics i els líders independentistes exiliats, creada pels familiars d'aquests. El Tast Groc de Vi s'ha celebrat al Celler Modernista de Sant Cugat, amb la presència de 120 persones compromeses amb la causa, que han gaudit d'un vespre entretingut i, a la vegada, han col·laborat amb l'ACDC. L'activitat s'ha celebrat el dijous 19 de juliol. El preu per participar en el Tast Groc de Vi era de 15€.La mestra de cerimònies ha estat l'escriptora Empar Moliner.

La mestra de cerimònies ha estat l'escriptora Empar Moliner: "Saben que m'agrada el vi i són bones persones. Primer perquè m'han convidat a tastar vi, i després perquè les bones persones són conscients que cal fer tot el possible per ajudar i lluitar contra la injustícia", ha explicat en to bromista Moliner. "Als catalans ens agrada el vi i fer un tast de vins és una bona manera d'aprendre coses i, a la vegada, seguir contribuint a lluitar contra aquesta injustícia", ha afegit.

D'altra banda, la portaveu de Free Romeva, Anna Ibáñez, també ha explicat el perquè d'aquesta curiosa iniciativa: "La idea és escampar el missatge del Raül i la resta de presos polítics, i fer-ho en el màxim d'àmbits possibles. Fer un tast de vins era oportú perquè és una bona manera de fer-nos visibles i conscienciar", ha assenyalat Ibáñez. A més, també s'ha referit al trasllat de Raül Romeva, amb més presos polítics, a Catalunya: "La situació és menys pitjor, perquè són més a prop de casa, però això és un dret que no s'els estava respectant. La situació segueix sent injusta. Els volem a casa", ha sentenciat. En l'acte també han tingut unes paraules el president de Lincavi, Salvador Puig, i els representants de l'ANC i Òmnium Cultural, que han apuntat en la mateixa direcció.

Pel que fa al tast de vins, els participants han pogut tastar 4 vins diferents. Per començar, un vi blanc popular del Celler Cooperativa Caterra; el segon vi ha estat un rosat de tres garnatxes del Celler Cooperativa d'Espolla; posteriorment ha arribat un priorat, del Celler Cooperativa Priorat; I per acabar el tast, un altre priorat, aquest del Celler Cooperativa Aixala Alcait.

 
Comentaris

Destaquem