El turisme interior, el preferit pels santcugatencs

D'altra banda, les agències de viatge reben demandes per visitar, sobretot, capitals europees (Amsterdam, París, Londres...)

La Setmana Santa és una època de l’any propicia per fer un petit viatge, ja que moltes persones gaudeixen d’una setmana de vacances, que aprofiten per desconnectar marxant de la ciutat. La majoria ho fa en destins de Catalunya i Espanya.

El turisme interior, el preferit

El TOT Sant Cugat ha sortit a peu de carrer, preguntant a diferents persones sobre quin seria el seu destí per setmana santa, i cal destacar que el turisme interior, per Catalunya i Espanya, és el que s’emporta la palma, mai millor dit. En aquest sentit, destaca la predilecció pel turisme rural, ja que moltes de les persones enquestades afirmen que aniran, per exemple, a la Cerdanya: “Aprofito aquests dies per sortir de la ciutat i fugir de la rutina”, explica Inés Martínez. D’altra banda, també n’hi ha d’altres que aprofiten per tornar als seus indrets, i passar uns dies amb la família: “Aprofitarem per marxar a la casa del poble, a l’Hospitalet de l’Infant, a veure els meus pares els pocs dies de vacances que tenim”, assenyala Nacho Sánchez. També hi ha persones que surten de Catalunya per visitar zones més estiuenques, com per exemple Menorca, o les Illes Canàries, com és el cas de Maria Alclade: “M’he agafat uns dies lliures per marxar amb la meva parella a Menorca”, afirma.

Les capitals europees, les més sol·licitades

D’altra banda, el TOT Sant Cugat s’ha posat en contacte amb diferents agències de viatges, i la majoria destaquen que durant la setmana santa, els viatges a capitals europees (Londres, París, Roma, Praga o Amsterdam) són els més reclamats. Per exemple, el cap de l’oficina de Viajes El Corte Inglés, Guerau Cabeza, explica que “les capitals europees tenen una gran demanda per passar 3 o 4 dies”. De totes maneres, també reconeix que “destins com Nova York també estan molt sol·licitats per gaudir de les vacances de Setmana Santa”, coincidint amb l’opinió de l’agència RACC Travel, que assenyalen haver organitzat viatges de setmana santa fora de la Unió Europea, “com als EUA, el Japó o Vietnam”, tot i assegurar que la majoria de demandes que reben són “per anar a destins comunitaris”. De la mateixa manera, Reyes Lepp, de l’agència Ussía Tours, afirma que “Croàcia, Rússia i República Txeca han estat força demanades”, tot i que també reconeix que ha rebut per Egipte, un destí de moda actualment. A més, expliquen que a l’estiu i per Nadal tenen més feina.

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?