L’alimentació ecològica és més respectuosa amb el medi ambient i més sana per a la teva salut. Adoptar una dieta orgànica evitarà que ingereixis particules nocíves que no són pròpies dels aliments. A més, fer aquest salt no és tan car com es creu habitualment. Aquí tens algunes raons per passar-te a l’alimentació ecològica.
1. Consum responsable
Les granges ecològiques són lloc on les persones treballen de forma segura i natural. Per aquest motiu, el consum de productes ecològics, a més de ser respectuosos amb el medi, fomenten el consum responsable i sostenible.
2. Alts valors en nutrients
Els aliments orgànics són més rics en minerals, vitamines i nutrients que els que estan genèticament modificats segons diversos estudis. A més, són més saludables que aquells que han crescut gràcies a fertilitzants i pesticides.
3. Risc per a la salut
Molts aliments que han estat modificats genèticament s’incorporen com a ingredients als productes i moltes vegades no es coneixen els efectes que poden tenir en la nostra alimentació. Aquest fet posa en risc la salut de qui els consumeix.
4. Qualitat i sabor
Tenen millor sabor per una sola raó: no s’utilitzen productes químics per produir-los. No és cap secret que és millor un tomàquet d’un petit hort o fruita agafada d’un arbre.
5. Respecte pel medi
Qualsevol mena d’aliment modificat genèticament utilitzant tant pesticides com fertilitzants posa en risc la salut del medi ambient.
6. Nul·la presència de neurotoxines
Les neurotoxines tenen la capacitat de fer malbé el cervell i les cèl·lules nervioses sobretot en els dos primers anys de vida. Els aliments ecològics no contenen compostos químics per tant, el risc d’exposició a aquestes substàncies és molt més reduït.
És molt fàcil fer el salt a l'alimentació ecològica. A Creu en Bio podràs trobar tot tipus de productes ecològics i de proximitat. A més, si no disposessin del que busques, poden buscar-te'l. A Creu en Bio, no només hi ha alimentació, podràs trobar cosmètica, productes de comerç just i productes Bio.