Els Foguerons de Sant Antoni, preludi de la rua dels Tres Tombs

La Festa dels Foguerons se celebra des de l'any passat amb moltes les entitats del poble

El diumenge 20 de gener se celebra la tradicional rua dels Tres Tombs, acompanyada de la típica benedicció dels animals al Monestir. Des de l'any passat, però, a la celebració de Sant Antoni se li ha unit una activitat, que va envoltada de la participació de diferents entitats culturals del poble: els Foguerons de Sant Antoni.

La Festa dels Foguerons comença a les 12 h, a la plaça de Barcelona, amb un vermut musical, amb La Portàtil FM. Ja a la tarda, a les 18 h se celebra una cercavila en la qual participen diferents entitats del poble: Caparrots, Diables, Castellers, Bastoners, Geganters, Trabucaires i l'Entitat Sardanista. La cercavila sortirà des de la plaça d'Octavià i arribarà a la plaça de Barcelona, on a les 18:50 h es farà l'Encesa dels Foguerons a càrrec dels diables. A les 19 h arriba el punt més institucional de la tarda, el traspàs de la bandera entre els banderers de l'any passat (els Bastoners de Sant Cugat) i els d'enguany (els Castellers de Sant Cugat).

Després d'una actuació de les diferents entitats, a partir de les 20 h se celebra un sopar popular a la plaça de Barcelona, on hi haurà diferents brases i paradetes per comprar la carn. A partir de les 21 h, concert i ball de bot amb Es Gall de Sa Pastera.

Així serà el recorregut dels Tres Tombs:

Més info: Tot a punt per a la rua dels Tres Tombs, que repeteix recorregut

 
Comentaris

Destaquem