Els Gausacs ofereixen un taller de castells als presos de Lledoners

A petició de Raül Romeva dins del programa de tallers de la presó

Els Castellers de Sant Cugat han ofert un taller de castells als interns de la presó de Lledoners, en el marc del programa de tallers de la presó catalana, que es conforma a través de propostes i iniciatives dels interns. En aquest cas, ha estat un membre de la colla, el pres polític santcugatenc, Raül Romeva (pres a Lledoners), el que va presentar aquesta proposta. Així, durant la tarda del dijous 20 de setembre, una quarantena de membres de la colla castellera de Sant Cugat al centre penitenciari, s'han pogut retrobar amb el seu company i oferir aquest taller, que ha durat dues hores, per als interns de la presó.

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, el taller ha constat d'una part teòrica, en la que els Castellers de Sant Cugat han ensenyat, a través d'un Power Point, conceptes bàsics dels castells, a banda d'explicar els valors de la Colla Castellera, i una part pràctica, en la que els interns han fet un castell, en el que han participat Raül Romeva i Jordi Cuixart. "Els hem explicat que per fer castells cal compromís, constància i treball en equip", ha assenyalat un membre de la colla. En el taller hi han participat més de 100 interns, entre els quals hi havia els presos polítics.

Els Castellers de Sant Cugat han trobat bé a Raül Romeva: "Hi hem anat pensant molt en com el veuríem, i l'hem vist animat, seré i tranquil", assenyala el membre de la colla. De totes maneres, assegura que el moment d'acomiadar-se del pres polític santcugatenc ha estat dur: "El pitjor ha estat al final, quan nosaltres hem sortit i ell i la resta de presos s'han quedat a dins, perquè nosaltres els considerem innocents. És una injustícia que siguin a la presó", ha sentenciat.

 
Comentaris

Destaquem