Els metges dels CAP de Sant Cugat tornaran a fer vaga

Els metges dels Centres d'Atenció Primària concertats, com és el cas dels de Sant Cugat, faran vaga del 18 al 22 de febrer

El Sindicat de Metges de Catalunya ha tornat a convocar una vaga, dos mesos després de l'aturada, que va comptar amb el seguiment de metges de la concertada i també de l'ICS. En aquest cas, però, la vaga convocada per a la setmana del 18 al 22 de febrer, només tindrà seguiment per part dels metges del sector concertat, ja que els de l'ICS van aconseguir arribar a un acord amb el CatSalut. Així doncs, els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, que depenen de MútuaTerrassa i són concertats, faran aquesta vaga: "No ens han fet ni cas. Ningú va seure amb nosaltres a negociar", explica Patxi Avilés, secretari del sindicat del sector concertat d'Atenció Primària de Metges de Catalunya.

La diferència amb els metges de l'ICS és, bàsicament, que els de l'ICS depenen directament del CatSalut, tant en l'àmbit econòmic com de gestió, mentre que els del sector concertat depenen també de les patronals. Avilés denuncia que els metges no tenen prou representació en la taula de negociació de SISCAT: "En el conveni SISCAT, els metges mai podrem decidir res perquè mai tindrem capacitat per tenir representació a la taula. CCOO i UGT signen per nosaltres i exclouen totes les nostres reivindicacions", assenyala el secretari del sindicat. Amb tot, el lema de la mobilització serà el mateix que el del mes de novembre: 'Som metges, som sanitat i volem qualitat'.

Segons Avilés, "la situació és insostenible" i són els metges qui, fent més del que els toca per contracte, està sustentant el sistema mèdic. "Fa molts anys que estem així i això ja no pot continuar". En aquest sentit també reclamen una equiparació de salaris real entre els metges del sector públic i els del sector concertat que, segons apunta el secretari del sindicat del sector concertat d'Atenció Primària de Metges de Catalunya, és inexistent.

 
Comentaris

Destaquem