Els pensionistes seguiran manifestant-se fins a resoldre totes les seves demandes

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha fet una roda de premsa per analitzar la situació actual: els avenços i les reivindicacions que encara els queden per resoldre

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat valoren positivament, però amb certa prudència, els avenços en les millores que reclamen a l'administració local des que al gener del 2018 es van constituir com a plataforma. D'altra banda, pensen seguir manifestant-se i fent diferents activitats reivindicatives i informatives, fins que no s'arribin a complir les expectatives de millores que es plantegen des de la plataforma. La següent activitat que organitza la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat és una xerrada-debat, amb la presència de totes les forces de l'Ajuntament, el dijous 14 de juny a la Casa de la Cultura. Tot això ho han explicat el dilluns 11 de juny a la tarda, en una roda de premsa.

Primer de tot, la plataforma ha volgut explicar perquè va crear-se. "En els últims tres anys hem vist una pujada de les pensions de només el 0,25%, que si ho comparem amb l'encariment de la vida, és insuficient. Els pensionistes ens hem cansat i hem dit prou. El moviment obrer és un moviment que està en retrocés i no té la capacitat de revelar-se contra la reforma del mercat laboral i la reforma de les pensions. Aquí el que està en joc no és només la nostres pensions (les dels pensionistes), sinó las dels que vénen per darrere. Per això ens hem movilitzat i hem sortit al carrer", ha explicat Josep Castro, membre de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat. "Tenim clar que no és un tema que acabi amb el Govern PSOE. No ens oblidem que la primera reforma va ser de Zapatero. Creiem que és un tema que durarà molts anys", ha afegit.

De totes maneres, la raó principal del naixement d'aquesta plataforma va ser dotar un col·lectiu de la població de Sant Cugat d'una eina per reivindicar els seus drets: "És difícil aconseguir una mobilització social respecte a les pensions, sobretot a Sant Cugat, on hi ha una de les rentes per càpita més altes de Catalunya. El que volíem era ajudar a que aquesta part de la població desprotegida en quant a renta es pogués afegir a nosaltres i lluitar per aquestes reivindicacions", ha explicat Paco López, coordinador de la plataforma.

El que han aconseguit i el que els queda per aconseguir

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha aconseguit alguns avenços en les seves demandes, després de reunir-se amb l'Ajuntament. "El moviment havia de començar per polítiques locals. Creiem que des de Sant Cugat es pot treballar molt en la millora de la qualitat de vida de les persones i en la millora de la dignificació del col·lectiu de pensionistes", ha afirmat Paco López. En aquest sentit, doncs, la plataforma ja ha aconseguit que des de l'administració local es faci cas a algunes de les seves demandes. Per exemple, s'ha creat l'Oficina d'Atenció al Pensionista, que entrarà en vigor el proper 1 de setembre. L'Ajuntament també ha donat a la plataforma la garantia que en els pressupostos del 2019 hi haurà una reducció important de l'IBI, especialment per a les rentes més desafavorides. A més també han aconseguit que l'Ajuntament es comprometi a treballar perquè es pugi fins a 800 euros la xifra de preu de lloguer a partir de la qual les persones tinguin accès a ajudes.

Però la plataforma no vol aturar-se aquí. "S'han creat taules de treball en les que participen diferents comissions que hem nomenat el dilluns 11 de juny al matí, a través de les que seguirem treballant amb aspectes com l'habitatge, la mobilitat, la sanitat, serveis socials i cultura", ha explicat el coordinador, Paco López. Ell mateix ha afegit que es vol impulsar una iniciativa per a la creació d'una 'Targeta del pensionista', a través del consistori. "Volem que els 14.000 jubilats que hi ha a Sant Cugat disposin d'una targeta, que els serveixi per gaudir de diferents instal·lacions ludicoesportives, del comerç, etc. Tot i que per això també hem de comptar amb la col·laboració del sector privat", ha afirmat López. "Pensem que d'aquesta manera el que fem és fomentar el consum del pensionista dins del municipi, per tant l'economia no se'n ressentirà, sinó al contrari", ha afegit.

Des de la plataforma asseguren que el camí que queda per recórrer és enorme. "Ens manifestarem fins que totes les reivindicacions no estiguin resoltes", ha explicat Paco López.

Dijous, xerrada - debat sobre l'estat de les pensions amb les forces del consistori

El proper acte que organitza la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat és una xerrada-debat amb els diferents partits polítics del municipi. L'objectiu principal de la xerrada és conèixer què pensa cada partit sobre la situació de les pensions. Aquest acte se celebra el dijous 14 de juny, a les 19:00h, a la Casa de la Cultura. Totes les forces locals ja han confirmat la seva participació en l'acte.

"El que farem serà fer quatre preguntes a cada partit polític perquè les contestin i debatin les respostes entre ells. Una pregunta serà d'àmbit estatal. Les altres tres seran d'àmbit local. Amb això el que esperem és fer-nos visibles i permetre als partits que expressin la seva opinió sobre la temàtica. A més també és important que la resta de la població tingui informació de per on van els partits polítics en aquest àmbit", ha explicat Neus Medina, membre de la plataforma.

Des de l'inici de les mobilitzacions i les reunions que ha anat fent la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, aquesta ja ha aconseguit algunes de les demandes que tenia quan es es va constituir. En aquest sentit, l'acte també vol representar una exigència cap a les forces polítiques perquè segueixin en contacte i negociant mesures amb la plataforma.

 
Comentaris

Destaquem