Els valldoreixencs ja poden votar els projectes dels pressupostos participatius

L'EMD inclourà panells electrònics informatius per poder votar els 18 projectes que participen en els pressupostos participatius

Des del dilluns 26 de novembre, els valldoreixencs ja poden votar els projectes que formen part dels pressupostos participatius per al 2019. El període de votacions s'allarga fins al 28 de desembre i podrà votar qualsevol persona empadronada a Valldoreix i que tingui més de 16 anys. Les votacions es faran a través d'internet i cada persona podrà votar tots els projectes que vulgui fins a esgotar els 200.000 euros del total de pressupost.

Les propostes finalistes es poden consultar al web de participació de l'EMD de Valldoreix i s’exposaran a partir de la segona setmana de novembre al vestíbul i a la Sala de Plens de la Casa de la vila. És el segon any que l'EMD impulsa uns pressupostos participatius.

Tots els projectes

1. Instal·lació panells informatius

Instal·lació d’un panell electrònic informatiu que substitueixi les pancartes informatives dels actes que es fan a Valldoreix. És una manera de tenir més informació i d’una forma més ràpida. D’aquesta manera es podran treure les pancartes que donen a la nostra vila una imatge deplorable.

2. Publicitar els punts d’interès i culturals de Valldoreix

3. Inventari gràfic i sonor digital del patrimoni cultural de Valldoreix

L’objectiu és disposar d’una o més fotografies de l’element identificat o considerat com a patrimoni cultural, fotografies que permetin preservar la seva memòria, així com de vídeos que conservin el patrimoni material i immaterial. S’ubicarà al web de l’EMD de Valldoreix en suport digital i en Open Access.

4. Adequació d’un vestíbul i d’uns lavabos públics a la Nau de Cultura

Dotar la Nau de Cultura d’un vestíbul adequat i cobert amb connexió directa a l’interior. Habilitar uns lavabos pel públic adossats al vestíbul. Tancar el perímetre de la Nau i decorar l’exterior.

5. Reinstal·lació del monument a la Creu Roja

Tornar a instal·lar en algun lloc de Valldoreix el monument a la Creu Roja, que havia estat ubicat a la plaça Mas Roig fins a la seva última remodelació, en què ha desaparegut sense cap motiu ni explicació. La Creu Roja forma part de la història contemporània de Valldoreix i va representar un acostament dels serveis sanitaris en una època en què els serveis mèdics feien molta falta.

6. Construcció d’una maqueta a escala del sistema solar que ocupi tot Valldoreix

Aprofitant la bola de la plaça de Can Cadena, realitzar una maqueta a escala del sistema solar on la dita bola representés el sol. En diferents punts de l’avinguda Mossèn Cinto Verdaguer a la distància escaient segons cada planeta, s’instal·larien uns plafons informatius de mida petita que continguessin algunes dades interessants del planeta en qüestió, així com una bola a escala de la mida del planeta.

7. Enjardinament de la zona de l’Estació de Valldoreix

Seguir amb la plantada d’arbres i enjardinament de la zona de l’Estació de Valldoreix. La proposta consisteix en la plantació d’un garrofer a la part alta del mirador de l’Estació. I de l’enjardinament amb planta amb flor a l’espai Mirador de l’Estació i Tabasa II.

8. Arranjament del camí del Regadiu a la zona del carrer Pigot (Riera de Can Badal)

Arranjament del bonic camí del Regadiu que va cap a La Floresta,  a la zona del carrer Pigot i Tórtora. S’adequarà la baixada amb uns graons donat que els veïns accedim a molt als camins i hem de creuar el riuet que passa amb desnivells existents.

9. Fomentar les energies renovables

Instal·lació de plaques solars a la taula de l’EMD per tal de subministrar electricitat a l’edifici de l’EMD i fer-lo sostenible energèticament. A la vegada, l’energia produïda a través de les plaques subministrarà els punts de càrrega elèctrica per a vehicles que hi haurà a la plaça de davant de l’Escola de Música.

10. Instal·lació de més papereres a la zona de l’Estació de Valldoreix

L’entorn de l’estació del FGC instal·lació de més papereres. És una zona amb molt trànsit de persones i col·lectius, i desgraciadament està sempre brut (envasos, papers, bosses…) La imatge de la zona és molt dolenta pels que arriben Valldoreix amb tren. Això passa als dos costats de l’estació.

11. Fomentar la fauna agradable de Valldoreix al perímetre amb el Parc

Amb aquest projecte es vol millorar la qualitat natural de Valldoreix, augmentant la fauna que ens envolta. Es proposa que es realitzi un estudi sobre quina fauna es pot promocionar per tal de millorar la qualitat ecològica del nostre entorn. Així per exemple, el mosquit tigre adult o en fase larva pot ser depredat per animals tan variats com ratpenats o diversos tipus d’ocells. Es poden posar caixes niu, per facilitar i protegir la cria, o bé posar fonts d’aigua, o bé facilitar-los menjar complementari per tal que no marxin quan escassegi el menjar.

12. Aguait per observació de fauna

A Valldoreix hi ha una zona on hi ha aigües perennes, on viuen una parella de polles d’aigua, tortugues, rossinyols bords, teixidors i altres ocells i fauna que s’hi apropen a beure. La proposta consisteix a construir un petit aguait, similar al dels aiguamolls de l’Empordà però més petit amb capacitat per a dues o tres persones. Proposem de col·locar-lo a la continuació del camí del bosc en el mateix punt d’unió de la riera d’en Nonell i amb la riera de Mira-sol.

13. Instal·lació per a poder anar a l’INS Arnau Cadell en bicicleta i en patinet

El nostre terme municipal és molt ampli i els alumnes que van a l’institut han de fer servir diferents mitjans de transport per arribar-hi. Moltes vegades no agafen la bicicleta o el patinet perquè la circulació és difícil i, a més, no tenen un bon lloc per a deixar-los a l’institut. La proposta és instal·lar un aparcament adequat per a bicicletes i patinets a l’entrada de l’INS Arnau Cadell.

14. Millores al Casal d’Avis

Les millores consisteixen a asfaltar part del jardí que dóna a tres portes del Casal d’Avis de Valldoreix. Així s’aconseguirà més estabilitat quan es duguin a terme les festes i a la vegada, hi haurà més estabilitat a terra per a les persones que utilitzin el jardí. A part evitaria l’entrada de sorra a l’interior del Casal d’Avis.

15. Renovació del Parc Infantil del carrer Brollador

Renovació del Parc Infantil del carrer Brollador donat que està molt malmès. S’incorporaran uns gronxadors dobles amb l’objectiu de què n’hi hagi per nens i nenes de 0-3 i també per infants de més de 3 anys. Es dotarà amb cavallets de molla, un circuit de túnels i s’adequarà el terra del parc.

16. Construcció d’un petit aparcament al recinte del Casal d’Avis

Les dificultats d’aparcament davant del Casal dels Avis, que fa molt difícil l’accés per a moltes persones amb limitacions físiques que accedeixen al recinte per utilitzar les seves instal·lacions. Aquest projecte inclou la construcció d’un petit aparcament al recinte del Casal d’Avis amb 8 places d’aparcament.

17. Pont al carrer del Pont amb cruïlla Colombina

Redacció del projecte per tal de poder urbanitzar el pont al carrer del Pont amb cruïlla Colombina.

18. Guals per cadira de rodes a la Rambla Mossèn Cinto Verdaguer

La proposta consisteix a revisar tota la Rambla Mossèn Cinto Verdaguer des de l’estació fins a la plaça Mas Roig, de tal manera que es pugui passar amb cadira de rodes com a mínim per una de les dues voreres, i que tots els encreuaments que hi hagi disposin de guals o de pas a peu a pla, en el cas que el encreuament sigui amb un carrer de prioritat invertida.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem