Els veïns del carrer Xerric celebren 30 anys de la seva vianantització

Va ser el primer carrer de vianants del centre de Sant Cugat

Centenars de veïns i veïnes del carrer Xerric de Sant Cugat es van trobar aquest 8 de setembre per celebrar els 30 anys de la seva vianantització. Cada anys, veïns d'aquest emblemàtic carrer de Sant Cugat organitzen un sopar de germanor per recordar quan es va convertir en un carrer de vianants i, enguany, se celebrava l'efemèride dels 30 anys.

L'ambient ja va començar per la tarda i es va allargar fins després del sopar, amb ball i música en directe. Entre els assistents hi era l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que va recordar que el carrer Xerric va ser el primer del centre en vianantitzar-se.

 

La seva història

El carrer Xerric apareix mencionat per primera vegada l'any 1806 en un cens de parroquians de Sant Pere d'Octavià amb el nom de Carrer del Xerric, amb només dos veïns. En la documentació municipal surt en la llibreta de contribucions de 1812. En aquell moment ja comptava amb 7 veïns. El 1864 es construeix un pont sobre el torrent Xich per comunicar amb la plaça d'Isabel II (avui de Barcelona). El 1876 un aiguat el fa malbé i cal reparar-lo.

El 1903 l'Ajuntament de Sant Cugat arriba a un acord amb Francesc Cahís Juliana per expropiar-li una casa i obrir el tram del carrer Xerric entre el carrer de la Lluna i Santa Maria. Per compensar-lo se li cedí el tros de carreró que hi havia darrera i al costat de la seva casa. L'obra es realitza el 1905, amb projecte del mestre d'obres municipal Pere Buqueres.

El 1979 es converteix en carrer de vianants, el primer del centre de la ciutat per on deixen de passar vehicles.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem