Endesa col·loca una línia elèctrica subterrània a La Floresta

La nova línia permetrà eliminar un total de 40 torres metàl·liques d’una línia elèctrica que va pràcticament des del costat de la carretera BV-1468 fins a la C-16

La companyia elèctrica Endesa ha col·locat una línia elèctrica subterrània a La Floresta. Amb aquesta actuació es podrà 40 torres i 2,3 quilòmetres de línia aèria de doble circuit, el què representa eliminar gairebé 14 quilòmetres de cables, que voregen la carretera BV-1468 a la zona del barri. Tot i que la línia subterrània, que compta amb 732 metre de cablejat, ja està col·locada, les torres no podran retirar-se fins passat l'estiu, a finals de setembre. Tota aquesta actuació ha tingut un cost total de 156.000 euros.

 

A més, s’ha aprofitat l’actuació per a reformar un dels centres de transformació i instal·lar-hi noves cabines que compten amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire.

 

El nou cablejat va des de l’avinguda d’Emeterio Escudero i el carrer Buscarons, del barri de La Floresta, fins a enllaçar amb una línia subterrània ja existent. Amb això, la companyia calcula que l'actuació beneficia a prop de 6.800 clients del municipi, ja que les obres ha permès enllaçar dos centres de transformació. Aquesta mesura forma part del Pla de la Companyia per racionalitzar la xarxa elèctrica ubicada al Parc Natural de la Serra de Collserola, dotat amb 4,5 MEUR.

 

Els veïns de les Planes estan molestos amb el cablejat elèctric de la zona

 
Comentaris

Destaquem