Es mor Tomàs Grau Garriga, escriptor del poble i Fill Predilecte de Sant Cugat

El santcugatenc s'ha mort aquest diumenge, 10 de gener, a l'edat dels 89 anys i era autor de diferents llibres sobre la memòria de Sant Cugat

L'escriptor Tomàs Grau Garriga s'ha mort aquest diumenge, 10 de gener, a l'edat de 89 anys. Estava hospitalitzat des del 6 de gener passat, víctima d'un ictus. Tomàs Grau era un home de pau i molt estimat entre la gent del poble de Sant Cugat. 



Tomàs Grau Garriga escrivia articles sobre fets històrics i tradicions locals al TOT Sant Cugat des de feia més de 25 anys. També era autor de llibres com La vinya i el blat (1996), el col·leccionable Les masies de Sant Cugat (1996), la novel·la El desertor (2003) i el llibre Mirant enrere: personatges i costums del meu Sant Cugat (2011). També ha col·laborat en la publicació Sant Cugat 100 anys: 1900-2000. També va coordinar i escriure els quatre volums dels llibres de fotografies antigues i actuals Sant Cugat, un passeig per l'ahir i 'avui, editat pel TOT Sant Cugat.

 

Tomàs Grau també va ser el coordinador de l'arxiu fotogràfic del grup Totmedia, un fons que supera les 200.000 imatges fruit de l'activitat periodística del TOT Sant Cugat i el DIARI de Sant Cugat des de 1985. Un fons d’imatges que porta el nom de Tomàs Grau, i que el grup de comunicació local va cedir a l'Ajuntament de Sant Cugat el 2011 a través d'un conveni signat per l'alcaldessa Mercè Conesa i l'editor Ramon Grau.



Era membre actiu de la Penya Regalèssia, i Fill Predilecte de la ciutat, amb els altres membres, a més de  fundador de l'Associació per la Preservació del Patrimoni Cultural de Sant Cugat (APAC). També havia estat a les juntes directives de La Unió Santcugatenca, d'on n'és President Honorífic; també havia estat membre del Celler Cooperatiu de Sant Cugat. Grau va ser precisament l'encarregat de fer el pregó de la Festa Major de l'any 2014, com a membre de la Penya Regalèssia.
 

Tomàs Grau Garriga, pagès i comerciant, va néixer a Sant Cugat, al carrer de Sant Antoni, l'any 1926, on avui hi ha la seu del TOT Sant Cugat. En aquest punt era on Grau-Garriga tenia la seva botiga, on venia pollastres a l'ast. Era el gran de tres germans, un d'ells, l'artista Josep Grau-Garriga. Era pare de dos fills: Ramon, editor del TOT, i Josep. Tenia cinc néts i tres besnéts.



El funeral per Tomàs Grau Garriga serà dimarts, 12 de gener, a les 10 del matí, a l'església del Monestir de Sant Cugat. La capella ardent serà a partir d'aquest dilluns, 11 de gener, al tanatori Truyols de Sant Cugat, a Mira-sol. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem