Es posposa un mes un desnonament a Sant Cugat

Serveis Socials de l'Ajuntament i la pressió del Sindicat de Llogateres ha permès posposar aquest desnonament fins al 9 de maig

El desnonament que hi havia previst al carrer de Sant Bonaventura de Sant Cugat durant el matí del dimecres 10 d'abril s'ha posposat un mes, fins al 9 de maig, després que Serveis Socials de l'Ajuntament s'hagin posat en contacte amb el jutjat que porta el cas per postposar-lo, garantint una solució en aquest termini de temps, segons ha explicat la portaveu del Sindicat de Llogateres, Mariona Soria: "Hem aconseguit que hi hagi un marge d'un mes, perquè el Pau pugui tenir un marge per resoldre la seva situació, perquè pugui tenir un assessorament dels Serveis Socials de l'Ajuntament i per poder buscar un recurs alternatiu", ha afirmat.

El desnonament s'havia de produir per un cas d'impagament, per una situació d'atur, segons ha explicat la portaveu del Sindicat: "Creiem que una persona que té una situació d'atur i, per tant, una situació de vulnerabilitat, no hauria de perdre mai l'habitatge amb un impagament i un deute que li queda per assumir, perquè no s'ajuda a la persona a tirar endavant", ha explicat Soria. En aquest sentit, cal destacar que una 30a de persones del Sindicat de Llogateres s'han concentrat davant de l'habitatge on hi havia d'haver el desnonament. "El 9 de maig tornarem a venir perquè aquest desnonament no es dugui a terme, perquè un dels nostres objectius és, primer posar llum a aquests casos i, sobretot, aturar fent desobediència aquests desnonaments que trobem absolutament injustos", ha afegit Soria.

Més info: El Sindicat de Llogaters abandona la Taula Local d’Habitatge de l’Ajuntament

La solució

Ara, la persona afectada té un marge d'un mes per assessorar-se amb Serveis Socials de l'Ajuntament i cercar una solució que, segons ha explicat Mariona Soria, podria passar per un pis d'emergència habitacional: "Un dels objectius d'aturar els desnonaments és que aquesta persona pugui tenir un recurs, com més aviat millor, de l'Ajuntament, perquè en el moment en què s'hagi de fer efectiu el desnonament aquesta persona no es quedi al carrer. La idea és que l'Ajuntament assumeixi aquest cas i que el posi dins de la Taula d'Emergència Habitacional perquè tingui una sortida", ha explicat la portaveu del Sindicat de Llogateres.

De fet, el jutjat ha tingut en compte que la persona afectada estava rebent atenció de Serveis Socials per postposar el desnonament, i és que el veí que havia de ser desnonat va anar el dimarts 9 d'abril a Serveis Socials, per explicar el seu cas i demanar ajuda per trobar una solució. "Qualsevol persona pot trobar-se una situació difícil. Quan una persona es troba en la situació de deixar de pagar un lloguer, hem de fer la reflexió de: en quina situació es deu haver trobat aquesta persona per haver de deixar de pagar el lloguer. Les lleis no estan pensades per a donar una segona oportunitat a les persones, i el dels desnonaments és un cas paradigmàtic: et queda un deute, i a sobre et quedes sense llar, que hauria de ser el principi bàsic per remuntar", ha assenyalat Mariona Soria, que ha afegit que "les lleis no estan preparades perquè una persona tingui un moment de debilitat".

Més info: Canvis en la Taula d'Habitatge per les crítiques del Sindicat de Llogaters

 

 
Comentaris

Destaquem