Estudien bonificar als propietaris que lloguin els seus pisos per sota el nou índex

Aquest dimecres la Generalitat ha posat en marxa l'índex de referència sobre el mercat del lloguer

L'Ajuntament estudia la manera de bonificar els propietaris de pisos que lloguin els seus habitatges per sota del que marca el nou índex de referència sobre el mercat del lloguer, posat en marxa per la Generalitat de Catalunya aquest dimecres, 21 de juny, i en què s'hi han adherit 27 municipis catalans. 

Tal com ha explicat la tinenta d'alcalde de Cicles de Vida, Susanna Pellicer, "l'índex és una eina que, de moment, està de prova, perquè els Ajuntaments anem fent proves i hem d'anar mirant bé com funciona. Ens hem emplaçat d'aquí a 2 mesos per prendre mesures en comú". 

El fet és que des dels consistoris es treballarà per trobar una manera per bonificar a tots aquells propietaris que lloguin a la franja baixa de l'índex. Tal com detalla Pellicer les opcions que ara per ara s'han posat sobre la taula són "abaixar l'IBI a aquests propietaris, ajudar en l'irpf o donar ajudes per rehabilitar edificis. La intenció és bonificar a la gent que ho fa bé i està en els preus correctes, més que imposar multes". La intenció dels 27 municipis és prendre les mateixes mesures. 

El nou índex, que funciona a través d'internet, permet que els futurs llogaters sàpiguen quins preus es demanen per la zona on volen viure. D'altra banda, els propietaris poden saber què és el que poden demanar, en funció del pis i la zona. L'índex s'ha executat tenint en compte més de 200.000 contractes reals registrats a l'Incasòl dels 27 municipis que s'han adherit. 

 

 

Podeu consultar l'índex aquí

Més informació
 
Comentaris

Destaquem