contingut promocionat

 

Logo IOTT

 

Et fan mal els ulls i el cap? Així ho pots evitar

Amb una visita a l'oftalmòleg, hi pots posar fi

A vegades, podem sentir un mal de cap agut que vingui associat a alteracions de la visió. Això acostuma a ser degut a un canvi dràstic en el fluix de sang del cap, precisament en la zona de l’escorça visual. A aquest tipus de molèstia se l’anomena migranya ocular.

La migranya ocular pot afectar a un o als dos ulls a la vegada. Normalment són inofensives i temporals.

Normalment, les migranyes oftalmològiques s’associen al dolor i una sensació de palpitació en un lateral del cap. Acostumen a accentuar-se amb llum o soroll, i solen venir anunciades per una sèrie de símptomes com són l’aparició d’un punt cec en la visió central (escotoma) i un lleu mal de cap.

 

IOTT BANNER 300X250

 

A més, poden presentar-se o accentuar-se en casos d’estrès, manca de son o relacionats amb algunes substàncies com la cafeïna, el vi negre o les carns fumades.

Tractament de les migranyes oftàlmiques

El primer que deveu fer si noteu qualsevol tipus de dolor o molèstia associada a algun problema de visió és acudir al vostre oftalmòleg. D’aquesta forma podrà descartar patologies més greus com un despreniment de retina. Una vegada diagnosticat per què succeeixen les migranyes oculars, el normal és guardar repòs. Relaxar-se i esperar que marxin. També podeu aplicar fred en la zona adolorida o aplicar massatges en el cuir cabellut per alleugerir la tensió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem