Fes un quadern de vacances per guardar els records!

Els diaris de viatge són una activitat fantàstica pels nens, ja que els permet documentar a “la seva manera” l’experiència d’un viatge en família, estimulen la seva memòria i reforcen la seva capacitat de construir records. I, a més, passats els anys, tant ells com nosaltres gaudirem a l’hora d’obrir aquests diaris i rememorar les vivències d’aquell viatge a través dels ulls d’un nen.

Què necessites?

  • Cartolina de mida DIN A4 de color o cartó tipus Kraft que després folrarem.
  • Folis de la mateixa mida o si vols que et quedi encara més bonic, papers de diferents colors dels que es fan servir per scrapbooking. N’hi ha de moltes mides, colors i dibuixos. Aquests serien per a les pàgines interiors.
  • Llapis i goma.
  • Tisores i cola (o cinta doble cara).
  • Anelles, corda, goma elàstica, o qualsevol altre sistema de tancament i/o enquadernació.
  • Un bon grapat de records de l’estiu.
  • Opcional Encunyacions de paper, adorns de roba o goma eva, llacets, etc.

Altres opcions

Aquesta activitat pot ser modificada en funció de la imaginació de cadascú. Permet una quantitat de formes i varietats que dependrà del temps i la dificultat que escollim. Aquí et mostrem tan sols una d’aquestes, però et mostrem
alguns altres exemples del que es pot arribar a fer amb paciència i creativitat!

Consells

L’àlbum no és només per a fotos! També podeu enganxar-hi les entrades del parc aquàtic, el mapa d’on aneu,  entrades del cinema, una flor o una fulla que vau agafar d’alguna excursió a la muntanya (inclús algun animalet dissecat),  tovallons d’algun restaurant o bar típic, postals, mapes, dibuixos... Tot s’hi val! I per descomptat, textos on aneu fent explicacions a sota de cada record.

Fes un quadern en 5 passos

1-  Mesura el cartó amb una mida DIN-A5 (o més gran si ho prefereixes) i talla’l. Cada part serà una de les tapes del nostre àlbum de records. Quan tinguis llestes les tapes, procedeix amb la mateixa operació per fer els folis o cartolines interiors, així com els papers amb els quals folrarem la coberta.

2-  Quan hagis acabat, comença a folrar.

3-  Agrupa tots els folis i procura que la part que has tallat amb tisores quedi al llom. Aquest és el moment de fer els forats a tots els folis a la part esquerra si és que has optat per unir-les amb unes anelles. Si optes per una enquadernació, espera a acabar tota la feina.

4-  Ara és el moment de començar a decorar la tapa com més t’agradi. Posa nom al teu estiu. Alguns exemples: “Un estiu a la platja”, “L’estiu en què vaig aprendre a nedar”, “L’estiu que vam passar a la muntanya”, el lloc de destinació, etc. Per això pots imprimir-te les lletres de l’ordinador i fer-les servir com a plantilles, tal com mostra la següent imatge. També pots fer servir encunyacions de lletres de roba, o bé pintar-les tu mateix. Afegeix tots els adorns i complements que vulguis.

5-  Ara només quedarà posar i enganxar per dins els records del viatge. Per a això, selecciona les millors fotos, les més divertides, les més boniques, les que us portin més records i imprimiu-les o porteu-les a revelar (queda molt bonic també si tant les fotos com els colors generals del quadern són en blanc i negre).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem