Fins a 150 activitats donaran forma a un 'Nadal a tot tren'

Aquest divendres, 1 de desembre, Sant Cugat es vestirà de Nadal amb l'encesa de llums

Sant Cugat proposa un total de 150 activitats perquè petits i grans gaudeixin d'aquest Nadal


Sota el nom 'Un Nadal a tot tren', fent referència a l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat, ara fa 100 anys, l'Ajuntament i 46 entitats han preparat una àmplia oferta entre l'1 de desembre i el 5 de gener. Una proposta pensada "per a tothom, per a tots els públics i gustos, on tothom trobi el seu tren, per fer-se seu el Nadal i gaudir-lo", tal com ha destacat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny

L'encesa de llums serà l'encarregada de donar el tret de sortida a aquest Nadal. La cita tindrà lloc aquest divendres, 1 de desembre a les 18.00 h de la tarda a la plaça d'Octavià. Des de llavors, i fins al dia dels Reis Mags, el 6 de gener, els carrers de Sant Cugat lluiran les llums Led estrenades l'any passat, amb forma de rosasses del Monestir. D'altra banda, enguany, s'inauguren unes llums a la plaça de Barcelona que simulen les boles que decoren els arbres de Nadal i tres campanes, situades a la plaça d'Octavià, que faran efectes amb llums i música. 

Activitats a l'Envelat

Imatge d'una activitat de l'Envelat de l'any passat FOTO: Lali Àlvarez

Un any més, Sant Cugat comptarà amb l'Envelat al parc de Ramon Barnils. Entre el 27 de desembre i el 4 de gener 'Nadal a l'Envelat' oferirà tot tipus d'activitats per als més petits de casa. 

El recinte comptarà amb 5 espais diferents, tres interiors i dos exteriors en els quals s'oferiran tallers, teatre, titelles, actuacions, activitats ludicoesportives, i molt més entre les 11.00 h i les 14.00 h de la tarda i les 16.30 h i les 19.30 del vespre. 


D'entre totes les activitats de l'Envelat, destaca com a novetat principal la celebració del Quintet. Un quinto adaptat als infants de 8 anys o més. 

En aquest sentit, Fortuny ha remarcat que l'oferta és molt variada perquè "animen a les famílies a que vagin i repeteixin l'experiència". 

Serà en el mateix Envelat on tindrà lloc la festa de Cap d'Any, que enguany l'organitzarà l'Ajuntament i no Cal Temerari com en els darrers anys. Fet que ha provocat que l'entitat no sàpiga a hores d'ara si se celebrarà el Quinto per adults, ja que es decidirà en una assemblea el pròxim 12 de desembre. 

Pel que fa a la festa de Cap d'Any, l'Envelat acollirà la festa per a joves d'entre 12 i 17 anys en un espai fins a les 4 de la matinada, i la festa per a adults, en un altre espai, fins a les 6 del matí. 

El 40% de la quantitat que es recapti a la barra durant la festa es destinarà a un projecte social, triat per la taula del tercer sector de la ciutat. 

Cavalcada de Reis

Sant Cugat ja prepara la Cavalcada FOTO: Lali Puig

La Cavalcada de Reis arriba, enguany, amb dos canvis importants. 


D'una banda, Sant Cugat ha preparat tres carrosses noves per a rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient. Unes carrosses que s'han fet al taller d'escenografia del Teatre-Auditori i que pròximament, els Amics dels Veterans i la Regalèssia mostraran a la ciutat. 

A més, per motius de seguretat, la Cavalcada de Sant Cugat canviarà el seu recorregut després de molts anys. Un canvi que té per objectiu garantir la seguretat dels milers de persones que cada any assisteixen a la Cavalcada.  

Altres activitats

El cor de 'Pedra i Sang' durant la passada temporada  FOTO: Lali Álvarez

Un any més el trenet de Sant Cugat Comerç recorrerà els principals carrers de la ciutat. Enguany, com a novetat, el tren farà parada al Mercat de Torreblanca, a banda de la plaça d'Octavià que és on comença el trajecte. 

Des del mateix 1 de desembre fins al 24 de desembre hi haurà la Fira de Nadal, per tercer any consecutiu a la plaça d'Octavià. I entre el 2 de gener i el dia 5 hi haurà la Fira de Reis amb 70 artesans. 

Un any més, arriba Pedra i Sang els dies 25 i 26 de desembre a les 20.00 h del vespre i els dies 27 i 28, hi haurà doble passi: a les 19.00 h i a les 21.30 h.

D'altra banda, també hi haurà la tradicional cantada de Nadales al Carrer. La cita tindrà lloc dimarts, 19 de desembre a partir de les 17.30 h de la tarda. 

A més, durant aquests dies hi haurà la pista de gel, situada a la plaça de la Vila, el concurs de pessebres de l'Ateneu, diversos cursos i tallers, la visita de la cartera reial per entregar la carta, activitats per fer cagar el Tió, entre moltes altres.  

Un Nadal segur

Operació policial durant el Nadal per augmentar la seguretat FOTO: Arxiu

Per tal de garantir la seguretat de tots els santcugatencs, es posarà en marxa l'operació Neula i Tió, a partir del 15 de desembre. Una operació que duu a terme la Policia Local i en la qual, el cos, té per objectiu assegurar que els productes que es venen estan en bon estat i són segurs per als infants. 

D'altra banda, el 10 de desembre es posarà en marxa l'operació Grèvol, en la qual un agent dels Mossos d'Esquadra i un de la Policia Local, patrullaran conjuntament per evitar robatoris en zones on s'acumula molta gent. 

A més, tal com han recordat des del Consistori, igual que per la Festa Major, davant l'amenaça terrorista que hi ha al país, es posaran elements a la via pública per evitar l'accés de vehicles en zones de molta afluència. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem