Foc, rauxa, cultura i tradició en la Festa dels Foguerons de Sant Antoni

Diferents entitats culturals del poble han participat en la Festa dels Foguerons de Sant Antoni, que ha acabat amb dansa, foc i sopar popular

Sant Cugat ha viscut una tarda plena de tradició, cultura, rauxa, foc i dansa amb la Festa dels Foguerons de Sant Antoni, que, a Sant Cugat, va celebrar-se per primera vegada l'any passat. Així, el dissabte 19 de gener, centenars de santcugatencs s'han congregat en els carrers cèntrics del municipi per veure passar una cercavila encapçalada pels Diables i els Tabalers, que anaven al capdavant d'una comitiva en la qual hi havia també el personatge de Sant Antoni Abat, que empès en carro pels Trabucaires es dirigia als santcugatencs amb diferents missatges. Darrere de Sant Antoni hi havia també els Caparrots, els Castellers de Sant Cugat, els Bastoners, i els Geganters que han obert la tarda amb un ball a la plaça d'Octavià.

El personatge de Sant Antoni ha recorregut els carrers del poble. FOTO: Paula Galván

El personatge de Sant Antoni ha recorregut els carrers del poble. FOTO: Paula Galván

La rua ha fet les delícies dels centenars de santcugatencs que l'han presenciat, amb música, un petit correfoc i molta tradició, i ha acabat a la plaça de Barcelona, on l'alcaldessa s'ha dirigit a les persones que hi havia per desitjar una bona celebració de Sant Antoni, fent valdre les tradicions del poble. Després, els Bastoners de Sant Cugat (banderers de l'any passat) han fet entrega de la bandera als Gausacs, que ho són enguany.

Moment dels traspàs de la bandera de Sant Antoni. FOTO: Paula Galván.

Moment dels traspàs de la bandera de Sant Antoni. FOTO: Paula Galván.

La festa ha acabat amb diferents actuacions de les entitats culturals a la plaça de Barcelona i amb un sopar popular, a base d'embotits i carn a la brasa.

El foc ha estat protagonista en la Festa dels Foguerons. FOTO: Paula Galván

El foc ha estat protagonista en la Festa dels Foguerons. FOTO: Paula Galván

Malauradament, la previsió de pluja per al diumenge 20 de gener, ha obligat a l'organització a prendre la decisió de suspendre la rua dels Tres Tombs.

Més info: Se suspèn la rua dels Tres Tombs per previsió de pluja

No us perdeu les millors imatges de la celebració de Sant Antoni.

Foguerons de Sant Antoni. FOTO: Paula Galván

 

 
Comentaris

Destaquem