Hora Bruixa i Arran Sant Cugat, contra la violència masclista

Els dos col·lectius feministes han fet una 'performance' al centre de la ciutat amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere

Els col·lectius feministes d'Hora Bruixa i Arran Sant Cugat han sortit al carrer aquest dimarts, 24 de novembre, per denunciar els casos de violència contra les dones. Ho han fet amb una performance al carrer de Santiago Rusiñol coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere que se celebra aquest dimecres, 25 de novembre.

Hora Bruixa i Arran han sortit als carrers de Sant Cugat  FOTO: Artur Ribera

Una performance feta “amb la intenció de visibilitzar i denunciar un greu cas de 94 assassinats de dones a l'Estat espanyol durant el transcurs d'aquest any, i segueix sumant”, ha explicat Júlia Bolao, membre d'Arran. “És un fet molt greu i denunciem que no estigui a l'ordre del dia de totes les agendes polítiques".

"L'assassinat és sols la punta de l'iceberg d'una violència estructural que patim dia a dia, com amb la publicitat sexista, el llenguatge, i moltes altres formes de violència envers les dones”, ha afegit.

La 'performance' l'han feta al carrer de Santiago Rusiñol FOTO: Artur Ribera

Per la seva banda, Alba Elvira, membre d'Hora Bruixa, ha explicat que “fins i tot en ciutats aparentment idíl·liques com Sant Cugat, cada any es registren uns 100 nous casos de violència masclista, que són els que acudeixen a serveis socials, cosa que vol dir que en realitat en són molts més”.

Igualment ha afegit que “ens preocupa especialment, de les dades que s'han fet públiques enguany, l'augment de la violència envers les dones entre els joves, sobretot en violència psicològica de control”. “És un tema que no està en cap cas reduint-se. Fins que no es posi a primera línia de les polítiques, no s'eradicarà”, ha sentenciat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem