Inaugurat el nou Espai Pere Grau de les Planes amb la seva coberta

L'acció permetrà als veïns del barri poder fer-hi activitats durant tot l'any

Les Planes ha inaugurat aquest dissabte, 9 de juny, la nova coberta de l'Espai Pere Grau amb una festa veïnal que ha comptat amb activitats infantils, exposicions i música. La nova coberta, àmpliament reivindicada pels veïns i veïnes del barri, permetrà que es puguin fer activitats en aquest espai durant tot l'any.

La cobertura de la pista poliesportiva va ser una de les principals demandes del procés participatiu fet el 2016 per definir el futur d'aquest espai. Després de l'aprovació del cobriment de l'antiga pista esportiva, el 2 de febrer de 2017, l'Espai era una realitat a finals del mes de març.

Les obres per fer realitat aquesta coberta han durant prop d'un any i han anat a càrrec de l'arquitecte Arcadi Pla, amb un cost de prop de 515.000 euros.

Durant la inauguració es van fer diferents activitats per a totes les edats. FOTO: Paula Galván

El resultat és una estructura metàl·lica de 1.200 m² i 7 metres d'alçada recoberta amb làmines de fusta i plaques de PVC que deixen passar la llum però protegeixen de la pluja i de l'impacte directe del sol.

L'estructura es recolza sobre dos murs de contenció ja existents i una línia de pilars, i està lleugerament inclinada per facilitar la recollida d'aigua de pluja i reduir l'impacte visual. També s'hi ha plantat vegetació enfiladissa perquè quedi més integrada en l'entorn de Collserola.

D'altra banda, s'han fet millores entorn de l'espai per valor de 48.000 euros com repintar la pista esportiva, reforçar la il·luminació o adequar la rampa d'accés, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem