L'AFA de l'escola Joan Maragall denuncia problemes de goteres i humitats al centre

L'Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola Joan Maragall assegura que fa temps que reclama solucions a l'Ajuntament

A l'escola Joan Maragall s'hi generen "filtracions puntuals, amb goteres i humitats, en diferents espais de l'edifici sempre que plou fort", segons l'Associació de Famílies d'Alumnes del centre. En aquest sentit, durant el dimecres 31 d'octubre, a causa dels ruixats, han aparegut goteres, per exemple al gimnàs o en l'àrea d'educació infantil, segons asseguren des de l'AFA i, a més, la canonada que transporta l'aigua des del patí de l'escola fins al carrer, provoca que en la zona on va a parar l'aigua es generin grans bassals. "Aquella canonada surt com una cascada, es forma un toll d'aigua impressionant i no és normal", expliquen des de l'AFA que, a més assenyalen que fa temps que reclamen una solució a l'Ajuntament.

La canonada que genera problemes a l'exterior. FOTO: Cedida

La canonada que genera problemes a l'exterior. FOTO: Cedida

Pel que fa al gimnàs, una de les zones amb més afectacions quan hi ha pluges, des de l'AFA apunten que "és una pena perquè quan plou el gimnàs és un espai en el qual es poden fer moltes activitats, com per exemple avui la castanyada, i s'ha d'anar amb compte perquè hi ha un bidó col·locat just al centre per recollir l'aigua que cau".

El gimnàs de l'escola Joan Maragall. FOTO: Cedida

El gimnàs de l'escola Joan Maragall. FOTO: Cedida

Durant el dia, des de la Joan Maragall s'han posat en contacte amb l'Ajuntament, que hi ha enviat un tècnic per analitzar els problemes. De totes maneres, la regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, Esther Salat, explica que "quan hi ha pluges d'aquesta intensitat és habitual que passin aquestes coses, tot i que és cert que a l'escola Joan Maragall s'arrosseguen problemes de diferents tipus i orígens".

En aquest sentit, ha assenyalat que els tècnics han revisat els diferents punts d'on "possiblement provenen les filtracions", però que, tot i que es farà actuacions sobre aquests punts en els pròxims dies, no existeix la garantia que quan torni a ploure no hi hagi més filtracions, ja que pot ser que l'origen sigui un altre i calgui seguir buscant per trobar-lo. "Existeix una forta complexitat tècnica per conèixer des d'on provenen les filtracions", ha explicat la regidora. Pel que fa al problema amb la canonada que extreu l'aigua de l'escola fins al carrer, Salat ha assegurat que es farà una actuació per solucionar-ho.

D'altra banda, Salat ha explicat al TOT Sant Cugat que el canvi de coberta del gimnàs, que s'ha fet aquest estiu, no tenia res a veure amb el tema de les goteres.

 

 
Comentaris

Destaquem