L'aigua de la riera de Vallvidrera, de bona qualitat per primera vegada

El Mussol analitza periòdicament l'estat de la riera de Vallvidrera al seu pas per Can Busquets

La qualitat de l'aigua de la riera de Vallvidrera és bona per primera vegada des de que, fa set anys, l'associació El Mussol va començar a controlar-ne el seu estat a través del projecte Rius. Hi ha cinc rangs de qualitat (molt bo, bo, mediocre, dolent i pèssim) i és la primera ocasió en què l'aigua del tram de Can Busquets supera el nivell de mediocre.

"La qualitat de l’aigua que circula per la riera de Vallvidrera pel tram d’estudi a la primavera de 2015 és d’una qualitat bona i denota l’alt potencial d’aquesta petita riera com a ecosistema fluvial", destaca El Mussol en el seu comunicat.

Riera massa transitada

Tot i això, El Mussol alerta d'algunes situacions que posen en perill la riera de Vallvidrera. Principalment, apunten al fet que la riera sigui, en aquest tram, un espai per on hi circulen contínuament persones, bicicletes i gossos.

Aquesta situació provoca que s'elimini el bosc de ribera en algunes zones i que les aigües estiguin tèrboles tota l'estona. "La vegetació aquàtica (algues, molses i macròfites) era poc abundant i totalment absent a les zones més transitades per les persones", descriuen.

Des de El Mussol apunten que la qualitat de l'aigua "podria ser millor si se solucionés el problema de l’alta freqüentació de ciclistes, passejants i gossos que causen aquestes alteracions continuades al llit i la llera de la riera i que acaben comprometent el seu estat ecològic global".

En aquest sentit, El Mussol s’ha posat en contacte amb el Parc de Collserola amb una sèrie de propostes per tal de poder conciliar les activitats esportives o d’esbarjo dels usuaris del Parc amb la conservació de l’estat de la riera de Vallvidrera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem