L'EMD de Valldoreix destina 200.000 euros als pressupostos participatius 2018

La d'enguany serà la segona edició dels pressupostos participatius de Valldoreix

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix destinarà 200.000 euros per fer realitat els projectes que més vots obtinguin en els pressupostos participatius. La d'enguany és la segona edició d'aquesta iniciativa a Valldoreix. A partir d'ara, els pressupostos participatius de l'EMD de Valldoreix comptaran amb dues fases, dividides en dos anys: un primer any de procés i desenvolupament dels projectes i un segon any d'execució d'aquests. Per tant, els projectes guanyadors en l'edició del 2018 s'executaran l'any 2019. Per això, el pressupost d'aquest any és superior al de l'edició anterior. L'inici del procés dels pressupostos participatius s'ha presentat el dilluns 23 de juliol a l'EMD de Valldoreix, a càrrec d'Elena Degollada, vocal d'Economia, Serveis Generals, Participació Ciutadana i Pla d'Actuació Municipal, que també ha explicat que tots els projectes que van sortir guanyadors en la primera edició ja han estat executats. Els projectes guanyadors en l'edició de l'any passat es focalitzaven en el medi ambient. La participació, però, no va superar el 3%.

Més info: Els primers pressupostos participatius de Valldoreix no superen el 3% de participació

Per tal de poder presentar un projecte al procés dels pressupostos participatius, aquests han de ser competència de l'EMD de Valldoreix, han de complir la normativa vigent que el reguli segons la temàtica de la proposta i, sobretot, no poden tenir un cost superior als 40.000 euros.
Les fases del procés.

El procés dels pressupostos participatius compta amb 4 fases:

  1. Difusió del procés de participació ciutadana i generació de propostes (del 23 de juliol al 28 de setembre)
  2. Validació de les propostes per part d'una Comissió Tècnica (del 29 de setembre al 29 d'octubre)
  3. Exposició de les propostes (del 30 d'octubre al 28 de desembre)
  4. Votacions (del 26 de novembre al 28 de desembre)

En les votacions hi podrà participar tota aquella persona major de 16 anys empadronada a Valldoreix. El cens és, aproximadament, de 2.500 persones.

 
Comentaris

Destaquem