L'equip de robòtica de l'Institut Arnau Cadell participa en la First Lego League

El mateix equip UBUNTU va rebre l'any passat el premi a l'emprenedoria en la competició

Els alumnes de l'equip de robòtica UBUNTU de l'Institut Arnau Cadell participen per segon any consecutiu en la First Lego League, una competició sobre ciència i tecnologia. Tres dels set alumnes repeteixen experiència aquest any. L'any passat, els alumnes van guanyar el premi Fundació Princesa de Girona a l'Emprenedoria

La First Lego League convida als equips a descobrir la diversió i l'emoció en la ciència i la tecnologia proposant un nou desafiament relacionat amb una temàtica o problemàtica actual. La temàtica d'enguany es basa a construir un robot que presenti una solució innovadora a un problema relacionat amb la gestió de l'aigua. 

El robot es construeix i programa amb tecnologia LEGO Mindstorms Education i peces LEGO. El robot de l'equip UBUNTU és un EV3 amb quatre motors i tres sensors que li permeten ubicar-se dins el tauler de joc. Els 7 alumnes treballen en el projecte científic juntament amb l'entrenadora, Anna Domingo, i la presidenta de l'AMPA, Laura Fernández.

Tal com explica Anna Domingo, entrenadora de l'equip, "els robots han de fer diferents proves i resoldre missions. Per això, els alumnes n'han dissenyat diversos". Cada missió té una puntuació determinada i es tracta d'aconseguir el nombre més gran de punts en 2′ 30″.  

El torneig se celebrarà el pròxim 18 de febrer a l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià. El guanyador obtindrà lloc pel torneig nacional i els guanyadors del torneig nacional podran accedir al torneig europeu o al torneig internacional. 

Anna Domingo afirma que el principal objectiu en presentar-se a aquesta competició és "passar-ho bé, aprendre els valors i aprendre sobre el projecte científic". També afegeix que "hi ha equips molts competitius, però aquesta no és la nostra filosofia com a activitat extraescolar".

Al centre de la imatge, Anna Domingo, amb els components de l'equip FOTO: Artur Ribera 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem