L'escola religiosa que es vol instal·lar a la Floresta encara no ha fet cap tràmit

Les alarmes van saltar entre veïns i veïnes de la Floresta per la construcció d'una escola al passeig dels Til·lers

L'escola religiosa Sinergy Cristian School que vol construir un nou centre educatiu a la Floresta encara no ha engegat cap tràmit urbanístic ni ha presentat cap projecte a l'Ajuntament de Sant Cugat. Així ho va afirmar la presidenta del Consell de Barri de la Floresta, Núria Gibert, que va explicar que ho havien preguntat al Consistori davant la preocupació veïnal i que aquesta va ser la seva resposta.

I és que veïns i veïnes de la Floresta van mostrar el seu rebuig i preocupació per la construcció d'aquest centre educatiu al passeig dels Til·lers, argumentant principalment conseqüències en la mobilitat del barri.  Quan va saltar la notícia, al juny passat, es van arribar a col·locar pancartes en contra del projecte al terreny on l'escola vol construir l'edifici.

Més info: Una escola religiosa vol construir un centre educatiu a La Floresta

L'Ajuntament de Sant Cugat va enviar una carta als veïns i veïnes explicant que Sinergy Cristian School encara no havia iniciat cap tràmit, tot i que admetien converses i asseguraven que la qualificació del terreny permet la construcció d'un centre educatiu. El Consistori afirmava que les obres no podrien començar fins com a mínim el 2019.

Tot i això, per ara l'escola no ha presentat cap projecte ni ha iniciat els tràmits urbanístics per la seva construcció.

El que va dir l'Ajuntament

Segons va dir l'Ajuntament, ja fa un temps que els propietaris del terreny on es pretén construir el centre han mostrat interès en realitzar-ho.

L'Ajuntament assegurava que, a banda de realitzar tots els tràmits necessaris, que encara no s'han iniciat, els propietaris del terreny hauran de comptar amb el vist-i-blau del Consistori, que estudiarà amb deteniment el projecte per veure si compleix amb els paràmetres de la normativa urbanística i, a més, evitar que provoqui problemes de trànsit.

Els tràmits que encara s'han de fer

Tot i això, Sinergy Cristian School va afirmar que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ja havia aprovat la construcció de l'escola. Segons deia l'Ajuntament, tot i això els propietaris encara necessitaven passar per un seguit de tràmits que són aquests:
 

1.- Aprovació inicial, informació al públic (1 mes) i aprovació definitiva, del projecte d'urbanització del nou vial i de l'espai verd.

2.- Exposició al públic (1 mes) i aprovació del Projecte de Reparcel·lació voluntària (per la cessió dels terrenys del vial i l'espai verd).

3.- Tramitació de la llicència ambiental per al funcionament de l'escola, amb un tràmit d'informació al públic per un termini de 20 dies (en aquesta fase s'avaluen les solucions de mobilitat).

4.- Tramitació de la llicència d'obres.

D'altra banda, en la carta que va enviar als veïns i veïnes de la zona, l'Ajuntament explicava que se'ls informarà sobre el desenvolupament del projecte.

 
Comentaris

Destaquem