L'escola Viaró està pagant, a terminis, la sanció d'Inspecció de Treball

El centre educatiu va rebre dues sancions d'Inspecció de Treball, de 25.000 euros cadascuna, per discriminació de sexe en el seu personal

Poc abans d'acabar el curs passat, la Confederació General del Treball (CGT), va anunciar que la seva denuncia a l'escola Viaró per un presumpte falta per discriminació per raó de sexe en la plantilla del centre educatiu - ja que no hi havia dones en l'equip del professorat -, havia tirat endavant. Inspecció de Treball va imposar dues sancions econòmiques, de 25.000 euros cadascuna, a l'escola Viaró, que ara ja està pagant a terminis: "Acceptem la sanció i ja estem treballant per revertir la situació. De fet, ja hem incorporat a 4 professores en l'equip del professorat de l'escola", han informat des de la Viaró al TOT Sant Cugat. De totes maneres, aquesta sanció s'ha ratificat fa unes setmanes, ja que el centre educatiu va presentar un recurs d'alçada amb l'objectiu de recórrer i, per tant, evitar la sanció.

Més info: Viaró no pagarà la sanció de Treball fins a la sentència del recurs d'alçada

La resolució administrativa (que no judicial), però, va ser negativa per al centre, que a dia d'avui està fent front a un total de 50.000 euros de sanció: "No podem negar que la sanció farà que durant aquest curs anem una mica més justos que en cursos anteriors, sobretot en l'àmbit de beques", expliquen des de l'escola.

De totes maneres, des del centre educatiu també assenyalen que des que va començar l'inspecció de Treball i se'ls va recomanar fer canvis en els requisits pels processos de selecció, inclús abans de la sanció, van col·laborar estretament amb el Departament de Treball i amb Ensenyament de la Generalitat. "Vam fer els canvis necessaris en els processos de selecció per acostar-nos a la llei. Ja havíem canviat la política de contractació", afirmen.

Sigui com sigui, ara mateix ja hi ha més dones en l'equip del professorat de la Viaró Global School, que tot i intentar evitar-ho amb un recurs d'alçada, finalment s'ha vist obligada a fer front a les dues sancions de 25.000 euros que havia plantejat inicialment Inspecció de Treball.

Més info: Proposen una sanció de 50.000 euros al Viaró per restringir la contractació de dones

 

 
Comentaris

Destaquem