La cultura popular i la foguera prenen protagonisme per Sant Antoni

La tradicional rua dels Tres Tombs se celebrarà el 21 de gener amb els Bastoners com a banderers

La celebració de Sant Antoni Abat (17 de gener) arriba enguany a Sant Cugat del Vallès amb importants novetats. I és que la cultura popular i tradicional pren protagonisme celebrant la Festa dels Foguerons prèvia a la rua dels Tres Tombs de diumenge, 21 de gener.

D'aquesta manera, els actes de celebració començaran el mateix dia 17 de gener, dimecres, festivitat de Sant Antoni Abat, amb una Missa a les 9 hores al Reial Monestir de Sant Cugat, i un posterior esmorzar a La bolera.

La novetat arriba dissabte, 20 de gener, amb la celebració a la tarda, de la Festa dels Foguerons. Una celebració de la qual en seran protagonistes les entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat. A les 18 hores aquestes es concentraran a la plaça del Monestir, des d'on arrencarà una rua amb la bandera de Sant Antoni amb els banderers del 2017, L'Ateneu, i Sant Antoni.

La rua finalitzarà a les 19.15 hores a la plaça de Barcelona, on actuaran les diferents entitats participants de la festa i s'encendrà la Foguera de Sant Antoni. Més tard, a les 20 hores, es farà el traspàs als banderers del 2018, els Bastoners de Sant Cugat, i la festa finalitzarà amb una botifarrada i música en directe.



L'acte central de la celebració continuarà sent el diumenge, enguany 21 de gener, amb la celebració dels Tres Tombs. Després de l'esmorzar de pagès a l'avinguda del Pla del Vinyet a les 9 hores, a les 11 hores arrencarà la tradicional rua encapçalada per Sant Antoni pels carrers de la ciutat.

Serà cap a les 12 hores quan es farà la tradicional benedicció de cavalleries al darrere del Monestir, a l'avinguda de Francesc Macià, on tots aquells que ho desitgin podran portar els seus animals a beneir. La rua finalitzarà a la plaça de Barcelona.

La cavalcada de Sant Antoni sortirà des de l'avinguda del Pla del Vinyet i finalitzarà a la plaça de Barcelona.



El recorregut de la rua dels Tres Tombs:

Pla del Vinyet, Francesc Moragas, Quatre Cantons, Rius i Taulet, passeig Sant Martí, carrer de Castillejos, Salvador Espriu, Francesc Macià, cruïlla carrer de la Creu/ Torre, Francesc Macià, Orient, plaça del Coll, passeig Torreblanca, avinguda de Cerdanyola, carrer de la Creu, carrer de la Torre, Santiago Rusiñol, Santa Maria, plaça Doctor Galtés, carrer de Valldoreix, Sant Antoni i plaça de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem